Samppanjaherkkuja Helsingissä

Eilen alkoi jo aiemmin mainitsemani Grand Champagne -tapahtuma Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla. Tilaisuus jatkuu vielä tänään klo 12-20, joten jos samppanja on lähellä sydäntäsi, kannattaa käydä maistelemassa muutamia harvinaisempia herkkuja kevään kunniaksi.

Perrier-Jouët Belle Epoque 2007 - www.blancdeblancs.fi

Eilen oli myös ensimmäisen Grand Champagne Challengen finaali, johon allekirjoittaneen onnistui päästä kisaamaan ammattilaisten kanssa onnistuneen teoriakokeen perusteella. Finaalissa kanssani oli Vuoden nuori sommelier 2015 Heidi Mäkinen, joka työskentelee Ravintola C:ssä Tampereella, Ravintola Pastiksen sommelier Otto Sovelius ja private chef, intohimoinen samppanjahörhö Toni Aikasalo. Tässä seurassa oli aika hienoa kisata, ja kaatotehtävää lukuunottamatta pärjäsin mielestäni ihan hyvin. Tittelin ja pokaalin vei odotetusti Toni Aikasalo, mutta ainakin minulla oli tosi hauskaa. Ja oli hienoa huomata, että ihan hyvin pärjäsin ammattilaisten kanssa. Ensi vuonna uudestaan!

Grand Champagne Challenge -finaali - www.blancdeblancs.fi
Tasaushaasteessa Heidi Mäkinen pärjäsi hieman minua paremmin :)

Ennen ja jälkeen kisan ehdin maistella joitakin itselleni uusia samppanjoita ja muutamia vanhoja tuttuja. Tarjolla on samppanjoita, joita harvoin Suomesta löytää, joten vaikka monet niistä ovatkin viiden tai kuuden lipukkeen arvoisia, kannattaa rahansa käyttää ennemmin niihin kuin laajalti tarjolla oleviin tuotteisiin. Muutamien tiskien takaa löytyy myös samppanjatalojen edustajia, omistajia tai chef du caveja, suosittelen jututtamaan heitä kun mahdollisuus kerran on.

Grand Champagne Challenge - finaali - www.blancdeblancs.fi
Tunnista esine/paikka/henkilö -visassa pärjäsin aika hyvin. Lehmannin Grand Champagne -lasi oli helppo.

Kannattaa käydä ainakin Ruinartin tiskillä maistamassa Dom Ruinart Rosé 2002, Taittingerin tiskillä maistamassa Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2005 ja Comtes de Champagne Rosé 2005. Henri Giroud'n tiskiltä löytyy tammitettua samppanjaa, esimerkiksi Fût de Chene ja Argonne 2004. Vähän erilaista kamaa kuin yleensä. Tammista samppanjaa löytyy myös Jacques Selosselta Vindirektin tiskiltä. Ja toki suosittelen testaamaan suosikkini Charles Heidsieckin uuden vuosikerran 2005 sekä luonnollisesti maailman kauneimmasta pullosta löytyvän Perrier-Jouët'n Belle Epoque 2007:n

Clovis Taittinger ja Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2005 - www.blancdeblancs.fiHarvinaisuuksien kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä niitä on tarjolla rajallinen määrä. Harmikseni missasin esimerkiksi Dom Pérignon Oenotheque 1996:n.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti