Because I'm worth it

Lähes joka kerta avatessani viinipullon koen ansainneeni lasillisen jostain hyvästä - oli syy sitten perjantai, raskas työpäivä tai loman alku. Harvoin koen kuitenkaan ansainneeni mitään viiniä niin paljon kuin viime lauantaista samppanjaa.

Menin nimittäin tekemään jotain, jota en koskaan olisi uskonut tekeväni. Juoksin puolimaratonin. Olen koko ikäni ollut juoksuvastainen, mutta viime vuonna lähdin ystäväni kanssa Midnight Runille (ja silloinkin palkitsin itseni hyvällä viinillä), ja kun tänä vuonna sain töiden kautta kutsun juoksukouluun ja puolimaratonille, ilmoittauduin mukaan silmääkään räpäyttämättä. Rehellisyyden nimissä puolikkaalle treenaaminen on ollut etenkin viimeisinä viikkoina elämää yllättävän paljon sanelevaa, ja olen joutunut jättämään monta viinilasillista juomatta, kieltäytymään kivoista kutsuista sekä treenamaan mäkijuoksua kaatosateessa klo 6.45 aamulla Kaivarin hanhien keskellä. Mutta maaliin tavoiteajassa päässeenä voin näin jälkeenpäin myhäillä tyytyväisenä ja palata normaaliin elämään. 

Veuve Cliquot Brut Rosé - www.blancdeblancs.fi

Juoksun jälkeen halusin luonnollisesti palkita itseni samppanjalla. Kaapista löytyi viime kesänä haalittu Veuve Cliquot Brut Rosé, joka sai kunnian toimittaa palautusjuoman virkaa. Pullo vastasi täydellisesti tarpeeseen, eli oli juhlava, herkullinen ja odotuksen arvoinen. Kauniin punertava Pinot Noir -vetoinen samppis on elegantti, pienikuplainen ja hillityn mansikkainen rosé. Miellyttävä ruutimainen aromi antaa juomalle samppanjamaista ryhtiä ja pitää rosén marjaisat aromit kurissa. Erinomaista juotavaksi nautiskelujuomana, mutta sopii hyvin myös ruokasamppanjaksi. Juoksultapalautumisaterialla Veuve Cliquot'n rosén kanssa syötiin paistettua siikaa ja uusista perunoista ja parsasta tehtyä perunasalaattia.

Vaikka Veuve Cliquot Brut Rosé on muutenkin erinomaisen hyvä samppanja, niin on se vaan todettava, että se maistuu poikkeuksellisen hyvältä kun on puolitoista viikkoa elänyt erilaisilla urheilu- ja palautumisjuomilla, geeleillä ja patukoilla. Jos joku on törmännyt urheilujuomiin joita juo oikeasti mielellään, niin otan vinkkejä vastaan.

Urheilu- ja palautusjuomakokoelma - www.blancdeblancs.fi


Veuve Cliquot Brut Rosé löytyy muuten Alkon tilausvalikoimasta hintaan 58,30 €.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti