Makeaa mahan täydeltä

Olen yleensä vähän huono syömään jälkkäreitä ja makeaa, mutta yhden jälkiruoan kanssa teen aina poikkeuksen. Australialaisen Rockpool-ravintolaketjun omistajan Neil Perryn passionfruit soufflé on raikkaan hedelmäinen, hekumallisen makea, mutta ihanan ilmava. Kirpakan mangosorbetin kanssa tarjoiltuna kohokas on täydellinen päätös paremmallekin illalliselle.

Passionfruit soufflé - www.blancdeblancs.fi


Hedelmäinen ja makea jälkiruoka huutaa seurakseen makeaa viiniä. Viimeksi annoksen kanssa kokeiltiin Château Carsinin Cadillacista tulevan jälkiruokaviinin vuosikertaa 2008. Makea Sémillon on muhkean aprikoosinen ja hunajainen, mutta siinä on sopivasti happoja pitämään kokonaisuuden kurissa. Tahmea ja hedelmäinen viini sopii tosi hienosti ilmavan ja pirteän passionkohokkaan kanssa.

Château Carsin Cadillad 2008 - www.blancdeblancs.fi


Ohje passionhedelmäherkkuun kera videon löytyy täältä. Jos luulet että kohokkan tekeminen on vaikeaa, kannattaa kokeilla tätä reseptiä, ainakaan Maison de Blancsissa ei ole epäonnistuttu tämän reseptin kanssa kertaakaan. Kannattaa tosin huomioida se, että jos reseptistä valmistaa kahden hengen annoksen, tulee siitä oikeasti noin 6-7 jälkkärivuoallista.

Jos vierastaa tahmean makeaa jälkiruokaviiiä, kannattaa kohokkaan kaveriksi kokeilla kuplivaa ja matala-alkoholista Moscato d'Astia.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti