Taste of Punavuori

Tässä taannoin sain Norex Spiritsiltä kyselyn, jossa tiedusteltiin olisinko kiinnostunut järjestämään kavereilleni "Meet the Wolfberger Family -teemaista tastingiä, joka sisältää neljä erilaista viiniä. No johan toki, ajattelin ja nappasin kiinni tarjoukseen.

Pre-Wolfberger  - www.blancdeblancs.fi
Näin siistiltä meillä näytti ennen vieraiden saapumista ;)


Viime perjantaina Taste of Helsingin jälkeen siirryimme siis ystäväporukalla Maison de Blancsin tiloihin, jossa jatkoimme hyvän ruoan ja viinin maistelua. Tai siis ihan vähän ensin pipertelin pientä purtavaa ja vieraat kovasti huutelivat keittiöön, että olisi jo aika saada sitä juotavaa.

Wolfberger tasting - www.blancdeblancs.fi
Taste of  Punavuori järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa


Ruokapiperrysteni valmistuttua pääsimme istumaan pöytään ja maistamaan ensimmäistä viiniä, joka oli Wolfberger Crémant d'Alsace Brut, jo ennestään tuttu ja hyväksi havaittu skumppa. Myös vieraat totesivat tuotteen olevan takuuvarmaa kamaa, ja skumppa katosi pullosta alta aikayksikön. Varsinkin ensimmäisen viinin kohdalla tämä on melkoinen luottamuksenosoitus.

Seuraavana viininä testiin pääsi  Wolfberger (W)3, kolmen rypäleen blend, jonka moni tunnisti. Rieslingin ja Pinot Gris'n lisäksi viinissä on liki kolmannes Muscatia, mikä tuo siihen voimakkaita kukkaisia tuoksuja. Parfyymisyys jakoi mielipiteitä, mutta vaaka kallistui selkeästi enemmän plussan puolelle.

Happy Wolfberger taster - www.blancdeblancs.fi
(W)3:n kolmen rypäleen tunneskaala: Riesling, Pinot Gris ja Muscat


Kolmas korkattu viini oli Wolfberger Riesling, joka on tyypilliseen alsacemaiseen tapaan hapokas, sitruksinen ja mineraalinen kokonaisuus. Tykkään tästä tyylistä, ja voisin hyvinkin napata pullon tätä mukaan juhannuksen viettoon.

Wolfberger Riesling photobombed - www.blancdeblancs.fi
Kaveri photobombasi Riesling-kuvan voitonmerkillä. Tarkoittanee hyväksyntää.


Viimeisenä maistelimme omaksi suosikikseni nousseen Wolfberger Riesling-Pinot Gris'n. Hapokkaassa viinissä on Rieslingin sitruksen lisäksi myös persikkaisuutta ja vihertävää kukkaisuutta.

Wolfberger Riesling-Pinot Gris - www.blancdeblancs.fi
Ihan oikea viinikuva Riesling-Pinot Gris'tä.


Taste of Punavuoren iltakattaus tarjoili Alsacen viinien ohella muun muassa limegraavattua lohta ja buffalomozzarella-mansikka-basilikaleipäsiä sekä Serranokinkkua. Kaikki nämä pikkupurtavat sopivat erinomaisen hienosti hapokkaiden Wolfbergeiden kanssa, ja etenkin allekirjoittaneen ensimmäinen lohengraavauskokeilu keräsi kehuja. Helppo resepti löytyy Ican sivuilta - itse jätin pois tillin kun en siitä erityisemmin piittaa.

Meet the Wolfberger Family - www.blancdeblancs.fi
Taste of Punavuoren kesäisiä herkkuja


Tasting-paketin mukana tuli valmiit tasting-alustat, joihin maistelijat saavat kirjoittaa omia muistiinpaojaan viineistä. Halusin kuitenkin pitää tastingin vapaamuotoisena ja ei-hermostuttavana, joten alustojen sijaan peitin pöydän valkoisella kertakäyttöliinalla ja annoin kullekin osallistujalle oman tussin, jolla liinaan sai tehdä muistiinpanoja. Alussa idea toimikin ihan loistavasti, mutta mitä pidemmälle maistelu eteni, sitä erikoisempia tekstejä ja piirroksia liinaan alkoi ilmestyä. Kuten kuvistakin kenties huomaa, oli meillä maistelijoilla hurjan hauskaa.

Konseptina vapaamuotinen tasting, jossa saa piirtää pöytään ja heitellä ilmoille hassujakin kuvailuja viineistä vaikuttaisi olevan aika lyömätön. Suosittelen! Erityisen kivaa on mielestäni myös järkätä tastingeja, joissa maistellaan saman tuottajan ja/tai saman alueen viinejä. Tällöin saa mukavasti kattavan käsityksen tuottajan tai alueen tyylistä ja tarjoomasta ja ainakin itse olen kokenut, että tämän tyylisissä tastingeissä opin itse eniten.

Terveiset pöytäliinassa - www.blancdeblancs.fi
Kriittisiä vieraita. Nyt herää vain kysymys, että kuka on sitten paras.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti