Champagnen maailmanperintö

UNESCO lisäsi eilen maailmanperintölistalleen uusia kohteita, ja kohteiden joukossa olivat muun muassa Champagne ja Burgundi. Tarkemmin määriteltynä Champagnesta listalle lisättiin historialliset historialliset viiniviljemät, -talot ja viinikellarit, mutta erityismaininnan saivat vielä Avenue de Champagne ja Hautvillersin kylä. Burgundista nimettiin puolestaan Côte des Nuits ja Côte de Beaune.

Krugin kellari Reimsissä - www.blancdeblancs.fi
Krugin kellarit Reimsissä


Listalle pääsee perinteisesti historiallisesti merkittäviä kohteita, kuten Akropolis Ateenassa, Egyptin pyramidit, Machu Picchu Perussa tai Suomenlinna.

Maailman maineikkaimpiin kuuluvat viinialueet ovat päässeet hyvään seuraan, vaikka tokihan joku saattaisi argumentoida, että listalle pääsee varsin helposti. Usein listalle pääsystä on kuitenkin taloudellista hyöyä, kuten esimerkiksi Business Insider tietää kertoa: alueelle tulevien turistien määrä saattaa kasvaa ja kohteiden on helpompi saada erilaisia historiallisten alueiden säilyttämistä varten tarkoitettuja tukia.

DRC La Tâche - www.blancdeblancs.fi
Domaine de la Romanée Contin La Tâche Côte des Nuitsissä


Oltiin viinialueiden lisäämisestä UNESCO:n listalle mitä mieltä tahansa, ovat sekä Champagne että Burgundi hienoja alueita, joissa pitkä viininteon historia yhdistyy moderniin viini-käsityöläisyyteen. Ja molemmat ovat ehdottomasti myös käynnin arvoisia kohteita - niiden tuottamista viineistä puhumattakaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti