Hedelmää Portugalista

Sain alkukesästä maahatuojalta näytepullon portugalilaista Ageda de Pegões Colheita Seleccionada 2014:ta, joka oli jääyt lomien ajaksi lojumaan kaappiin. Portugalilaiset valkkarit ovat yleensä olleet makuuni, joten avasin kuluneella viikolla Pegõesin suurella mielenkiinnolla.

Lissabonin eteläpuolelta, Setubalin niemimaalta peräisin oleva valkoviini on sekoitus neljää eri rypälettä: Arintoa, Verdelhoa, Chardonnayta ja Antão Vazia. Erinäisten kotoperäisten rypäleiden miksaaminen on Portugalissa tavallista ja ainakaan minä en oikein osaa koskaan tarkalleen nimetä mitä miltäkin rypälelajikkeelta odottaa.

Ageda de Pegões - www.bancdeblancs.fi


Tällä kertaa pullosta paljastui sitruunaa ja melonia kerrakseen - oli hunajamelonia, verkkomelonia, cantaloupemelonia ja galiamelonia. Viiniä maistaessa tuli kerrassaan aurinkoinen fiilis, mutta silti hapot pitävät viinin hyvin ryhdissä. Lisäksi Ageda de Pegões oli pippurisen mausteinen, kuten mielestäni monet Portugalin valkkareista.

Hintaan 9,49 € viini on ehdottomasti hyvä ostos. Se sopisi esimerkiksi kesäisille kasvisgrillivartaille ja halloumille. Astetta fiinimpään kesänautiskeluun valkkarin kanssa sopii paistettu siika, uudet perunat ja beurre blanc -kastike.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti