Ihana Toscana

Vajaan kahden viikon reissurupeama on takana, ja on aika purkaa matkalaukut ja käydä läpi kameran muistikortti tulevia Toscana-hehkutusta sisältäviä postauksia varten. Sitä ennen kuitenkin tuttuun tapaan pikainen kuvakatsaus Toscanan auringon alle, eli mitä pariin viime viikkoon oikein mahtuikaan.

Toscanan-lomamme jakautui kolmeen osaan: pari yötä Firenzessä, viikko Arezzon lähimaastossa keskellä kauneinta Toscanan maaseutua ja loppuun tiukka kolmen päivän Brunello-setti Montalcinossa.

Ponte Vecchio, Firenze - www.blancdeblancs.fi


Firenze oli - vaikka hieno kaupunki onkin - tylsin näistä kaikista. Paljon turisteja joka paikassa, mutta myös tosi hienoja renessanssipalatseja ja -kirkkoja, ja kaikeksi onneksi myös oikein maukasta ruokaa. Yllä oleva kuva yhdistää sopivasti kaksi kaupungin pahinta turistirysää: Ponte Vecchio, ja kuva on otettu Uffizin gallerian ikkunasta.

Monterchi, Toscana - www.blancdeblancs.fi


Loman kakkosvaiheessa asuimme kahdeksan aikuisen ja neljän lapsen porukalla renessanssin aikaisen vartiotornin ympärille rakennetussa talossa. Ripolin kylässä oli huimat 16 asukasta, mutta kolmen kilometrin päässä sijaitsi hieno Montechin linnoitettu pikkukaupunki, joka näkyy yllä olevassa kuvassa. Ihan ookoo aamulenkkimaisemat, ja mäkitreeniä sai enemmän kuin tarpeekseen.

Duca Diseo Franciacorta - www.blancdeblancs.fi


Matkan parhaimpaan antiin kuului ehdottomasti Monterchin lähiseudun supermercatojen Franciacorta-valikoima. Jopa alle kympillä sai tosi hyviä Franciacorta-pulloja, joita kuskattiin talolle laatikkokaupalla. Paras Franciacorta-ostos oli 11,90 € maksanut rosé, mutta myös yllä oleva 9,50 € maksanut juoma toimitti tehtävänsä paremmin kuin hyvin.

Italialainen lounas - www.blancdeblancs.fi


Loman ehdoton hittiruoka oli caprese, jota söimme taloviikon aikana lähes joka päivä. Italialaiset tomaatit ovat aivan omaa luokkaansa, ja mozzarella di bufala oli helposti saatavilla, halpaa ja hyvää. Ruokavalioon kuuluivat tottakai myös parmiggiano reggiano, ricotta-täytteiset kesäkurpitsankukat ja prosciutto/bresaola/porchetta/pancetta/jamitänäitälihojanytoikeinon.

Brunello-viljelmiä Montalcinossa - www.blancdebancs.fi


Loman kolmas ja viimeinen osuus oli kolmen päivän piipahdus Brunellon alkulähteille Montalcinoon. Muutama tilavierailu, viininmaistelu paikallisissa enotecoissa, kuljeskelu helteisillä ja kapeilla kaduilla sekä järjetön ylensyönti täyttivät loppuloman agendan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti