K E S Ä L O M A

No nyt se alkoi oikeasti. Italian-reissuhan oli vasta harjoittelua.

Lomaa pitää luonnollisesti juhlistaa soveltuvin menoin, eli samppanjalla. Sain Vindirektiltä pullon Pannieria maisteltavaksi, ja korkkasimme sen Maison de Blancsissa alkavan loman kunniaksi - seurana Netflixin Chef's Table (kannattaa katsoa jos et vielä ole ehtinyt!) ja Italiasta tuotu Parmiggiano Reggiano.

Pannier Brut Sélection - www.blancdeblancs.fi


Pannier Brut Sélection on jo ennestään tuttu tuote Alkon puolikkaiden pullojen valikoimasta, ja minun täytyy varmaan tehdä tässä sellainen tunnustus, että lähes aina kun saan viettää viikonloppuiltaisin laatuaikaa kaksin Netflixin kanssa, on lasissani täytettä juuri puolikkaasta Pannierista. Keväästä lähtien juoma on toiminut Siljan laivan samppanjana, ja hyljelaivoilta 0,75 litran pullon Chardonnay-Pinot Noir-Pinot Meunier -sekoitusta saa 28,90 eurolla.

Pannierista löytyy sitruksisen kirpeää hedelmäisyyttä ja raikkautta, mutta myös sopivasti paahteisuutta ja vähän mineraalisuuttakin. Samppiksessa on hyvä balanssi, ja hienotunteisen luonteensa vuosi se on aika monikäyttöinen juoma. Itse olen kokeillut sitä ainakin sellaisenaan, parmesan-juuston kanssa, salaatille, pizzalle ja sipsien kanssa - kaikkeen muuhun Pannier on venynyt paitsi sipsiviiniksi.

Kupliva Pannier - www.blancdeblancs.fi


Hassunhauskan gif-kokeilun myötä nostan jalat pöydälle ja odotan aurinkoa lasi kädessä. Ehkä se kesä sieltä vielä tulee. Santé!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti