Lennolla

Matkustan perinteisesti aina Finnairilla, silloin kun se on mahdollista. Matkalla Toscanaan lensimme Firenzeen, joten jouduimme tällä kertaa turvautumaan Lufthansaan. Etukäteen vähän jännitti, sillä edellinen reissuni kyseisellä lentoyhtiöllä Frankfurtin kautta Singaporeen oli kaikkea muuta kuin miellyttävä ja sujuva kokemus.

Lufthansan lennolla - www.blancdeblancs.fi


Lufthansa kuuluu keskieurooppalaisiin lentoyhtiöihin, joiden tarjoiluun kuuluu myös viini sen pakollisen kolmioleivän lisäksi. Lentoemännät ja stuertit kaatelivat iloisina matkustajille viiniä pulloista, ja kotimatkalla stuertti kävi vielä kyselemässä josko joku haluaisi toisen kaadon. 

Hauskin lentokokemus pitkään aikaan oli Münchenistä Firenzeen Air Dolomiti -nimisellä Lufthansan tytäryhtiöllä. Pikkukoneen kaksi lentoemäntää olivat mukavia ja kielitaitoisia, mutta lentoyhtiö sai erityisplussan parhaasta lentotarjoilusta pitkään aikaan: Marchese Antinori Brut Nature oikeasta lasista muovimukin sijaan.

Air Dolomiti ja Marchese Antinori Brut Nature - www.blancdeblancs.fi


Mikäs siinä lennolla istustellessa, kun alla näkyvät Alppien lumiset huiput auringonpaisteessa ja lasissa on hyvää skumppaa. Ja lomakin oli vasta alkamassa.

Aika pikkujuttu tuo viinitarjoilu laseista lennolla, mutta kyllä siitä jotenkin jää paremman palvelun fiilis, vaikka economy-luokassa lentääkin.

2 kommenttia:

  1. Finnairin Ultima Thule lasien kanssa kannattaa olla varovainen, kun ne lähtevät vaeltelemaan koneen tärinästä johtuen. Aina pitää muistaa laittaa lasi syvennykseen, ja vajaa pullo pöydän tasaiselle osalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. First world problem pahimmillaan, mutta turbulenssi saattaa myös vaikeuttaa viinin nauttimista koneessa :)

      Poista