Melkein oikea Franciacorta

Verkkokauppa Vino Nostrum lähetti minulle testattavaksi pullon Ca' del Véntin Franciacortasta peräisin olevaa kuohuviiniä vuosikerralla 2011. Kyseinen pullo, l'Escluso on siitä poikkeuksellinen yksilö, että se ei ole virallisesti Franciacorta. Cà del Véntin Pas Operè -Franciacortan kyseisen vuosikerran kanssa kävi tarinan mukaan niin, että alueen DOCG-komission mielestä viini oli liian intensiivinen ja kompleksinen ollakseen oikea Franciacorta.

Cà del Vént l'Escluso 2011 - www.blancdeblancs.fi


l'Escluso on Pinot Nero-Chardonnay -blend, mutta toden totta melkoinen mineraalipommi Franciacorta-paletissa. Cà del Véntin itsensä mukaan viinin ongelmaksi muodostui vahva terroir-vetoisuus, minkä vuoksi (tai ansiosta) mineraalisuus on viinissä poikkeuksellinen.

Franciacorta-komission hylkäämä l'Escluso on teräväpiirteinen ja puhdas, luumuinen ja hapokas, erittäin kuiva kokonaisuus. Ensikosketus juomaan oli "häh?" -tyyppinen, sillä odotin enemmän luumua ja vähemmän terroiria ja paahdetta. Toinen kosketus hurmasi ja kolmannella ja neljännellä maistamisella kuohuviini vakuutti taidokkuudestaan. Yksinkertaisesti tosi hyvä, uudenlainen kuohuviinituttavuus.

Kuohuviini - www.blancdeblancs.fi


l'Esclusoa saa tilata kuuden pullon laatikoissa Vino Nostrumista, pullohintaan 33 €. Saitilla näyttäisi tällä hetkellä olevan tarjous, jossa uutiskirjeen tilaajat saavat tilaamistaan viineistä -15 %. 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti