Quatorze Juillet

Ranskan kansallispäivä sattuu yleensä sopivasti keskelle kesälomaa, ja niin jälleen kerran tänäkin vuonna. Soveltuvasta ajankohdasta johtuen tapanani on ollut muistaa maailman parhaiden viinien kotimaata sen kansallispäivänä skoolaamalla ranskalaisella viinillä.

Tällä kertaa lasissa oli oikeasti Louis Latourin Saint-Aubin 2010, mutta koska viini erittäin tavanomainen, huijaan tässä postauksessa ja väitän juhlistaneeni Bastiljin valloituksen vuosipäivää Pessac-Léognanista tulevalla Le Croix de Carbonnieux blancilla, vuosikertaa 2011. Kyseinen viini on Château Carbonnieux´n toinen viini.

Le Croix de Carbonnieux 2011 - www.blancdeblancs.fi
[edit] Viini on tehty Sauvignon Blancista ja Sémillonista, ei Cabernet Sauvignonista ja Sémillonista kuten ensin väitin. Tästä huolimatta alkuperäinen kommenttini Sémillonin dominoivuudesta viinin tuoksussa ja maussa pitää paikkansa, vaikka Sauvignon Blancia on 65 % ja Sémillonia 35 %.  Sekä tuoksussa että maussa Sémillon on kuitenkin halllitsevampi rypäle, tuoden viiniin aromaattista hedelmäisyyttä ja hunajaisuutta.

Tämä oli jälleen kerran hyvä esimerkki omaan tietoon (=Pessacista tulee Sauvignon Blanceja ja Sémilloneja) uskomisesta ja lähdekritiikin muistamisesta. Vaikka kahdessa eri lähteessä lukee jotain, ei se silti välttämättä ole totta.

Hyvien ranskalaisvalkkarien merkeissä toivotan itse kullekin iloista Ranskan kansallispäivää ja (toivottavasti) hyvää kesälomaa!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti