Sojua saatavilla

Huomasin tässä sattumoisin, että Alkon valikoimiin on pari viikkoa sitten tullut ensimmäinen Soju, Jinro. Tämä itselleni Koreassa erittäin tutuksi tullut juoma on tilastojen mukaan maailman eniten juotu viina.

Etelä-Korea - www.blancdeblancs.fi

Riispohjaisesta sojusta tuli minulle Etelä-Koreassa viettämäni kuukauden aikana likipitäen symboli kaikelle korealaiselle, niin olennaisesti se kuului isäntiemme ja emäntiemme meille suunnittelemaan ohjelmaan.

Etelä-KoreaYllä olevassa kuvassa muutama hyvin korealainen hetki - korealaistyylinen poseeraus hienoissa maisemissa, tulkkimme näyttämä esimerkki siitä, miten sojulasillinen tyhjennetään yhdellä huikalla sekä pullo sojua lounaspöydässä. Ja vielä ylempänä korealaista kirsikankukintaa.

Niin, vaikka olenkin kirjoittanut sojusta useaan otteeseen, haluan korostaa että se ei oikeasti ole kovin hyvää, vaan kyseessä on niinsanotusti acquired taste. Tästä huolimatta suosittelen kokeilemaan kyseistä juomaa korealaishenkisen ruoan seurana, esim. jos menulta löytyy bo ssämiä tai bibimbapia. Positiivista sojussa on se, että se ei ole kovin vahvaa ollakseen viinaa, esimerkiksi Jinrossa alkoholia on "vain" 20,1 %.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti