Mökkikeikalla

Viimeisellä lomaviikolla kävimme Itä-Uudenmaan saaristossa vierailemassa ystävien kesämökillä tarkoituksena heittää aivot narikkaan, juoda hyviä viinejä ja nauttia raikkaasta meri-ilmasta. Kaikki tämä onnistui suunnitelmien mukaisesti, bonuksena saimme jopa nauttia auringosta ja löysimme keltaisena loistavan kanttarellimeren. Näissä fiiliksissä oli aika hyvä lopettaa loma ja aloittaa toimistoelämään orientoituminen.

Hypättyämme veneestä maihin korkkasimme heti samppanjan (tottakai). Alkumaljan virkaa toimitti Michel Furdyna Carte Blanche Brut, pientuottajasamppis, joka sisältää Chardonnayn, Pinot Noirin ja Pinot Meunierin lisäksi Pinot Blancia. Carte Blanche on kukkaisa ja hedelmäinen, raikashappoinen perushyvä samppis, joka ei kuitenkaan yllä talon Brutin tasolle.

Michel Furdyna Carte Blanche Brut - www.blancdeblancs.fi


Mökkikeikalla pelasimme myös perinteisesti korttia, harraste jota en ole moneen vuoteen kokeillut. Pelissä sain kunnolla kyytiä, mutta onneksi peliviiniksi valittu Bartúl Plavac Mali 2009 sentään piristi. Viini oli unohtunut kellariin reilun kolmen vuoden takaisen Kroatian-matkan jäljiltä, ja oli kehittänyt itselleen erittäin kypsän marjaisen, lähes mustikkaisen aromin.

Bartúl Plavac Mali 2009 - www.blancdeblancs.fi


Uskalsin meri-ilmasta huumaantuneena kaikista epäilyksistäni huolimatta heittää talviturkinkin vielä heinäkuun puolella. Epätoivoista kylmässä vedessä räpiköintiä miellyttävämpi kokemus oli kuitenkin ensimmäinen kosketukseni melomiseen. Ihan pakko päästä uudestaan!

Kajakki - www.blancdeblancs.fi


Kanttarellikausi oli heinäkuun lopulla kuumimmillaan, ja ystävien mökki ympäristöineen oli uskomaton kanttarellien aarreaitta. Koskaan en ole sellaisia määriä kanttarelleja nähnyt kerralla, ja uusie sieniä putkahteli vastaan joka kulmalla. Kanttarellien kanssa pataan pääsi liikenneonnettomuudessa traagisesti menehtynyt fasaani, joka ei täten kuollut turhaan.

Kanttarelli - www.blancdeblancs.fi


Isäntämme ansaitsevat erityisplussan linnunpönttökierroksesta. Kävimme tutustumassa mökin tuntumassa olevien pönttöjen asukkaisiin, joiden joukosta löytyi muun muassa Jack Daniels ja Asbach Uralt.

Linnunpönttö - www.blancdeblancs.fi


0 kommenttia:

Lähetä kommentti