Terassikesä

Asetin juuri päättyneelle kesälomalleni muutamia tavoitteita. Yksi tavoitteista oli käydä Groteskin terassilla, sillä en syystä tai toisesta ole koskaan siellä käynyt.

Viimeisellä lomaviikolla satsasin rästihommien urakoimiseen, ja sain ruksittua to do -listalta Groteskin terassin. Ihmettelin samalla kovasti miksi en ole sinne aiemmin eksynyt. Terassilla on käytössä ravintolan koko viinilista, joka noudattaa 20 euron kiinteä kate -periaatetta, eli kaikkien viinien sisäänostohintaan lisätään 20 €, jolloin erityisesti tyyriimpien viinien nauttiminen on tehty houkuttelevaksi.

Olivier Leflaive Chassagne-Montrachet 2009 - www.blancdeblancs.fi


Inspiroivien hintojen innostamina seurueemme tilasi aluksi pullon Olivier Leflaiven Chassagne-Montrachet 2009:ää hintaan 66,70 €. Tyylikkäästi mutta vahvahkosti tammitetun Chardonnayn perään tilasimme tuhdin Pinot Noirin, Camille Giroud'n Vosne-Romanée 2012:n hintaan 78,80 €. Vielä kovin nuori viini kaipasi jonkin verran aikaa avautuakseen.

Camille Giroud Vosne-Romanée 2012 - www.blancdeblancs.fi


Terassille sai myös tilattua alkuruokia ja snacksejä, joista testasin kolmeen kertaan paistetut ranskalaiset ja grillattua pitaleipää, kalamaria ja tuoreita yrttejä -annoksen, joka oli tosi nam. Harmillisesti keittiö meni kiinni jo hieman ennen kymmentä emmekä saaneet tilattua enempää ruokaa, kun emme alkuun tajunnut tilata kuin pari pientä annosta.

Groteskin terassi - www.blancdeblancs.fi


Tämän kesät säät huomioiden Groteskin katettu terassi on aika parahultainen paikka muka-kesäiselle illanvietolle. Listalta jäi vielä muutama mielenkiintoinen viini testaamatta, joten saatan hyvinkin eksyä terassille myös elokuun loppukesäisinä iltoina.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti