Testiviinit ravuille

Viikonloppuna pääsimme jatkamaan hyvään alkuun päässyttä rapukautta, kun ystäväpariskunta kutsui meidät kylään nauttimaan vihtiläisiä rapuja. Juomabingossa meille osui valkoviininakki, joten nappasimme avomiehen kanssa rapujen seuraksi mukaan testattavaksi pari erilaista valkkaria.

Ensimmäinen testiviini oli uusiseelantilainen Petis Clos by Clos Henri Sauvignon Blanc 2014. Viinistä löytyy Marlborough'n SB:lle perityypillistä karviaista, herukkaa, nurmea, yrttiä ja sitruunaa. Kuten olettaa saattaa, on viinissä myös hapokkuus kohdallaan. Viini sai raadilta tykkäyspeukun ja pääsi täten jatkoon. Helposti juotava ja raikas vinkku sopii moneen makuun ja moneen yhteyteen, eli se sopii hyvin esimerkiksi buffet-pöytään. Tuote löytyy muun muassa Alkon tilausvalikoimasta tai ulkomaisista verkkokaupoista.

Petit Clos by Clos Henri Sauvignon Blanc 2014 - www.blancdeblancs.fi
Helppo ja symppis SB moneen makuun.


Kakkosviininä testissä oli Dr. Loosenin Dr. L Riesling 2014. Hunajaisen ja hedelmäisen makea Riesling ei hurmannut maistajapaneelia yllättävän makeutensa vuoksi ja se saa luvan jäädä tähän yhteen testikertaan.

Rapujuhlan tunnelmaa - www.blancdeblancs.fi
Ulkoilmakekkereiden tunnelmasta pitää huolen valaistus. Ja hyvä juomatarjoilu.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti