Viiniä ravuille

Rapukausi on ollut käynnissä jo joitakin viikkoja, mutta pääsen saksekkaiden makuun vasta tulevana viikonloppuna. Juomapuoli pitää luonnollisesti miettiä huolella kuntoon, ja tässä muutama vinkki viineistä ja viinityyleistä joita olen suosinut rapujen kanssa.

Rapuja - www.blancdeblancs.fi


Perinteinen valinta on tottakai Riesling, esimerkiksi Rheingausta tuleva sellainen. Alkon valikoimista helppo ratkaisu Riesling-himoon on esimerkiksi Schloss Schönborn Rheingau Riesling Trocken 2014.

Kuten kaiken hyvän, myös rapujen kanssa voi juoda Chablis'ta. Kotimaisten jokirapujen kanssa voi panostaa viiniinkin vähän enemmän, ja mainio valinta voisi olla vaikka Brocard Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 2014.

Kuohuvaa vaihtoehtoa ei luonnollisesti pidä unohtaa rapujenkaan kanssa. Viime vuonna valitsin itse luottoskumppiini kuuluvan Lindauerin, mutta Jacquesson Cuvée 738 on tästä vielä pari astetta tyylikkäämpi rapukuohu.

Rapuviinit - www.blancdeblancs.fi
Kuvat Alko


Viinin lisäksi pitää rapujen kanssa luonnollisesti juoda myös snapseja. Perinteisen kossun sijaan valitsen itse useimmiten vaihtoehdoksi akvaviitin, ja jos olen sattunut saamaan käsiini Svenska nubbar -pakkauksen, niin valikoin illanviettoon pikkupulloista muutamia erilaisia snapseja.

Svenska nubbar - www.blancdeblancs.fi

Ps. Rapujuhlien järjestäjien kannattaa käydä vilkaisemassa vuosi siten kirjoittamani Rapujuhlien 1-2-3.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti