Happy food

Termi comfort food, lohturuoka, lienee useimmille tuttu. Itse en ole koskaan oikein päässyt sisään comfort foodin maailmaan, mutta tässä eräänä päivänä artisokkapastaa syödessäni keksin konseptin happy food. Onnellisuusruoka. Happy food on varmasti juuri se, jota comfort foodilla tarkoitetaan, mutta onnellisuusruoka kuvaa paremmin ainakin omaa suhtautumistani tiettyihin ruokiin.

Happy food on tuttu ruoka, jonka pariin haluan palata aina uudestaan ja uudestaan. Happy food on ruoka, jonka syöminen saa minut hyvälle tuulelle ja hymisemään onnesta. Jo happy foodin suunnittelu ja sen kokkaaminen on osa onnellisuusrituaalia.
Artisokkapasta - www.blancdeblancs.fi
Artisokkapasta

Happy foodiin kuuluu olennaisena osana myös happy food wine, onnellisuusruokaviini. Tuttujen ja tunteita herättävien ruokien kanssa on usein olemassa tutut ja hyväksi todetut viiniyhdistelmät, jotka vahvistavat ruoan nauttimisesta aiheutuvaa onnellisuudentunnetta.

Maison de Blancsin happy food -valikkoon kuuluvat esimerkiksi

Artisokkapasta. Happy foodien ykkönen on tuore ja raikas, mutta hapokas ja valkosipulinen pommi, joka kaipaa seurakseen valtavan kasan parmesania. Annoksen happy food wine Redoma Branco ei ole enää Suomesta saatavilla, mutta artisokkapastan kanssa voi juoda melkein mitä tahansa valkkaria.

Sienirisotto - www.blancdeblancs.fi
Mustatorvisienirisotto


Sienirisotto. Itse poimituista sienistä tehty risotto on aina hyvä idea. Risoton kanssa on kokeiltu monen sortin viiniä, uusiseelantilaisesta pinot noirista brunelloon ja burgudilaiseen. Kaikki käy, kunhan on punaista, hyvää, eikä liian tuhtia.

Ankanrinta. Viikonloppuiltojen happy foodin ykkösvalinta. Parhaimmillaan yhdessä sienirisoton kanssa, mutta toimii muidenkin lisukkeiden kanssa erinomaisesti. Sienirisoton kanssa viinivalinta on useimmiten pinot noir, mutta aasialaisvaikutteisen korianteri-minttusalaatin kanssa tarjoiltuna ankanrinnalle voi sopia myös ei-ihan-kuiva aussi-Riesling.

Paistettu lohi ja lohicevice. Kun teemme lohta, ostamme kalaa useimmiten niin paljon, että saamme tehtyä alkuruoaksicevicen ja pääruoaksi paistettua lohta. Kala saa jäädä kunnolla roseeksi sisältä, ja sen kanssa tarjoillaan usein hollaindaise-kastiketta ja uppomunaa. Ja parsakauden aikana parsaa. Tyypillinen happy food wine lohelle on kevyesti tammitettu chardonnay esimerkiksi Burgundista, mutta Sancerre käy tähän komboksi yhtä hyvin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti