Polttaritasting

Kävin menneenä viikonloppuna tuttuni polttareissa vetämässä viinitastingin neljäntoista hengen tyttöporukalle. Briefiksi minulle annettiin, että morsian tykkää tuhdeista punaviineistä, mutta toki muutakin saa olla maistelussa. Lähdin rakentamaan tastingia ajatuksella "erilaisia viinejä eri alueilta ja eri makuihin" ja valitsin Alkon valikoimasta yhden skumpan, yhden valkoviinin ja kolme punaviiniä. Osa viineistä oli itselleni ennestään tuttuja, osa oli uusia tuttavuuksia Alkon uutuuksista. Tässä alla pikalistaus maistelluista viineistä, joista osa oli positiivisia uusia löytöjä ja osa taas pettymyksiä.

Polttaritasting - www.blancdeblancs.fi


Mas de la Sabatera Chardonnay Cava Brut (11,90 €).
Chardonnaysta valmistetu luomu-cava on perushyvä kuohuviini. Sitrusta, omenaa ja paahteisuutta. Upposi hyvin, mutta ei herättänyt maistelijoissa voimakkaita tunteita puoleen tai toiseen.

Sileni The Lodge Chardonnay 2013 (14,99 €)
Vahvasti tammitettu chardonnay jakoi mielipiteet. Osan mielestä juoma oli oikein hyvä ja helposti dokattava, osa taas ei tykännyt viinistä lainkaan. Tästä chardonnaysta löytyy savua ja karamellipopcornia ja se on suutuntumaltaan öljyinen.

De Bos Handpicked Cabernet Sauvignon 2014 (9,99 €)
Päivän pettymys. Tylsä ja lattea cab sav, joka tuntui raakana poimitulta. Vihreää paprikaa ja kevyttä vegataalisuutta eikä lainkaan rypäleelle tunnusomaista mustaherukan hedelmää. Tanninneja viinissä oli tuskin lainkaan.

Château Ksara Reserve du Couvent 2012 (11,50 €)
Libanonilainen yllätti maistelijat positiivisesti. Pehmeän tanniininen ja miellyttävän hedelmäinen viini on kevyesti tammitettu, ja savuisuus antaa kokonaisuudelle hyvää ryhtiä. Loistavan hinta-laatusuhteen viini.

Cavalls Garnacha Tintorera Very Old Vines 2010 (12,89 €)
Tastingin toinen suosikki Ksaran ohella. Vanhojen köynnösten intensiivistä hedelmäisyyttä ja tyylikästä espanjalaista mausteisuutta. Tämänkin viinin hinta-laatusuhde on hyvin kohdillaan.

Lopputuloksena se, että yhtään kovin tuhtia viiniä ei ollut mukana, mutta maistelijat löysivät uusia suosikkeja vanhojen tuttujen rinnalle. 0 kommenttia:

Lähetä kommentti