Uusi cava-tuttavuus

Poikien ollessa viettämässä polttareita kokoonnuimme taannoin pienellä tyttöporukalla viettämään iltaa ja päivittelemään poikien hulluja polttareita. Tyttöjen illan agendalla oli gazpachoa, tapaksia ja cavaa, eli monen monituista kertaa takuuvarmaksi hyväksi todettu espanjalaiskonsepti.

Vilarnau cava - www.blancdeblancs.fi


Nappasin Stockan Alkosta mukaan pullon Vilarnau Brut Reservaa, joka on tilausvalikoiman tuote, mutta löytyi tällä kertaa hyllystä. Alle kympin (9,73 €) cava oli kerrassaan positiivinen yllätys. Tyylikäs ja tasainoisen raikas kuiva cava oli sopivasti sitruksinen ja hedelmäinen mutta myös parahultaisen kevyesti paahteinen. Erinomainen tapas-cava, mutta erinomainen myös seurustelujuomaksi.

Valkosipulietanat - www.blancdeblancs.fiEspanjalaishenkisen menyn oheen illan emäntä kaivoi esiin etanapannut, ja valmistimme klassisia valkosipulietanoita kunnon juustokuorrutuksella. Ruokaennakkoluulottomuuteni oli koetuksella, sillä olen syönyt etanoita kerran aikaisemmin, ja tämä kokemus ei jättänyt muuta kuin pahan mielen ja traumat. Toisaalta sittemmin olen oppinut myös arvostamaan ostereita, joten päätin rohkeasti antaa etanoille mahdollisuuden. Enkä jäänyt katumaan. Etanoiden koostumus oli nilviäisistä tykkäävälle tuttu ja annos maistui voille, valkosipulille, persiljalle ja juustolle. Ei paha. Ja tämäkin annos toimi Vilarnau-cavan kanssa yllättävän hyvin, sillä skumpan raikkaus ja hapokkuus leikkasi sulan voin rasvaisuutta sopivasti.

Kahden uuden tuttavuuden ilta oli siis positiivinen kokemus. Vilarnauta saatan hyvinkin ostaa toiste ja etanat taisivat kertaheitolla päästä ruokavaliooni.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti