Hyvää halloviiniä!

Halloween, pyhäinpäivä tai vanhalta nimeltään pyhäinmiestenpäivä on juhlapyhä, jolloin muistetaan vainajia, etenkin marttyyreitä ja kristillisiä pyhimyksiä. Siis ainakin perinteen mukaan.

Maallistunut anglosaksinen tapa viettää kyseistä juhlaa kaiverrettujen kurpitsoiden ja naamiaisasujen kanssa on jalkautunut viime vuosina myös Suomeen, mutta tänä vuonna haluan viinisuosituksissa kunnioittaa traditioita. Tämän vuoksi olen nostanut pyhäinpäivän viinivinkkeihin viinejä, jotka on nimetty pyhimysten mukaan, ja joita nauskellessaan voi kokea perinteisen kristillisen juhlan tuntua.

Halloviinit 2015 - www.blancdeblancs.fi
Kuvakollaasi Piktochart, kuvat Alko ja Vindirekt


Saint Maurice, toimi pomona roomalaiselle kristittyjen legioonalle, ja koki marttyyrikuoleman Rooman keisarin käskystä. Toisaalta myös Alkon halpissamppanjavalikoimaan kuuluva, Saint-Maurice Brut, jolla pääsee marttyyripyhimysten makuun hinnalla 23,90 €.

Saint Romain. Tämän nimisiä pyhimyksiä löytyy aikamoinen liuta. Alkostakin löytyy Pierre Ponnelle Saint-Romain 2011 Burgundista. Tämän pyhyyden saa kokea hintaan 27,90 €.

Saint Joseph. Neitsyt Marian aviomies ja Jeesuksen isä. Tai rhônelainen Domaine Jean-Louis Chave Saint-Joseph 2011, pyhän perheen pyhään hintaan 49,90 €.

Näillä viineillä uskoisi pääsevän hartaaseen juhlatunnelmaan, joten ei muuta kuin happy Hallowine, hyvää halloviiniä!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti