Kolme vinkkiä Barcelonaan

Barcelonaan matkustaessani olin varaurunut yhteen asiaan - ruoka on hyvää, jos tietää missä syö. Koska me onnistuimme aviomiehen kanssa löytämään kaupungista todellisia pieniä helmiä, ajattelin jakaa nämä vinkit, jotka toivottavasti pääsevät tarjoamaan muillekin Barcelonan-matkaajille elämyksiä.

Mercat Sant Antoni - www.blancdeblancs.fi
Seafood heaven!


1. Sant Antonin kauppahalli
Maineikasta La Boqueriaa pienempi halli sijaitsee sivussa turistivirroista ja on enemmänkin paikallisten kuin matkailijoiden suosiossa. Kalaa, kinkkua, makkaraa, vihanneksia - you name it. Parasta Sant Antonissa oli kuitenkin kahvila/baari, jonka tiskillä istuskellessamme söimme yhden matkan parhaista aterioista. Valitsimme kaksi seafood-lajitelmaa, ja eteemme kannettiin aikamoisen kasat sekalaisia mereneläviä. Lautasiltamme löytyi ainakin hummeria, jättikatkarapuja, partaveitsisimpukoita, sinisimpukoita, sydänsimpukoita, mustekalaa, merietanoita ja tonnikalaa. Vähän viiniä päälle ja huippulounas on siinä. Ja Espanjassa kun ollaan, niin halpa perus-valkkarikin oli Raimatin oikein hyvää kamaa.

Pincho J Barcelona - www.blancdeblancs.fi
Kolmen euron tapakset ja alle kympin sangria


2. Blai-kadun tapaspaikat
Poble Secin kaupunginosassa sijaitseva Carrer de Blai on katu, johon palasimme matkan aikana monta kertaa. Kadulla on vieri vieressä tapaspaikkoja, joista useimmat noudattavat konseptia, joka saa buffet-hullut suomalaiset riemastumaan. Baaritiskillä on riveittäin erilaisia tapaksia, joita saa nostella omalle lautaselleen ja napostella haluamansa määrän. Ruokailun päätyttyä lasketaan tikut tai lautaset ja maksetaan kulutuksen mukaan. Useimmat tapakset maksavat euron kappale, joissakin paikoissa kalliimmat 1,50 €. Tapasten kanssa lasiin valikoituu joko punaviini- tai cavasangria, litrahintaan 9,50 € tai Estrella Damm -olut alle kahdella eurolla. Suosikkitapaspaikaksemme pääsi Pincho J osoitteessa Carrer de Blai 26.

Pincho J Barcelona - www.blancdeblancs.fi
La Vinya del Senyor ja kylmä valkkari


3. Viinibaarit
Kaupunki on täynnä tapas/viinibaari/ravintoloita. Hyväksi todettuja, laajan viinivalikoiman paikkoja ovat ainakin Zona d'Ombra, La Vinya del Senyor ja Cata 1.81.
Zona d'Ombrassa sai haluamistaan viineistä maisteluannokset, eli yhdellä keikalla pääsi testaamaan useampia viinejä. Plussaa paikka sai superherkullisista pimientos padróneistaan.
La Vinya del Senyor sijaitsee El Bornin suositulla alueella (=paljon turisteja), mutta paikka on kuin pikku-Pariisi ja viinivalikoima myös laseittain on mainio. Tapakset jäivät testaamatta, mutta näyttivät hyviltä. Kulman takaa löytyy muuten myös viinikauppa Vila Viniteca, jossa kannattaa käydä.
Modernimpi ja fiinimpi viiniravintola/baari Cata 1.81 sijaitsee kaukana turistialueilta l'Eixamplessa. Hyvä viinivalikoima, rauhallinen tunnelma ja hyvältä kuulostava ruokalista tekevät Catasta vierailun arvoisen paikan. Ruokaan en ota kantaa, koska itsehän vain join viiniä kyseisessä paikassa.

Barcelonan-matkasta on tullut kirjoteltua ravintolasuositusta ja vinkkejä cava-matkailijalle ja viinitilavierailuun, jotka kannattaa myös lukaista jos Katalonian suuntaan matka vie.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti