Messutärpit

Viini, ruoka & hyvä elämä - messut starttasivat taas. Ehdin ensimmäisen messupäivän kahtena viimeisenä tuntina tehdä nopean katsauksen tämän vuoden tarjontaan. Missasin taatusti paljon, mutta tässä joitakin tärppejä ja don't miss -vinkkejä viikonlopuksi.

VRHE-tärpit - www.blancdeblancs.fiNorexin Viikon viini -tiskiltä löytyy Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape Cuvée Exceptionelle 2010, maistamisen arvoinen rhônelainen, jota valmistetaan vain hyvinä vuosina. Saman tiskin löytö on kuitenkin umbrialainen Castello delle Regine Merlot 2005, upea ja jo hyvin kehittynyt viini, jonka ei uskoisi olevan 100 %:nen Merlot.

VRHE-tärpit - www.blancdeblancs.fi
Jos haluat päästä testaamaan jotain aiemmin tuntematonta, suuntaa meksikolaisten viinien tiskille. Tamprelaistuneet meksikaanit tarjoavat agaveviinin ohessa Baja Mexicon alueelta tulevia vinkkuja. Valkoviinivinkkinä suosittelen testaamaan Mission-rypäleestä valmistetun valkkarin ja punaviineistä Duetto vakuutti.

Samppanjoita ei tietenkään kannata missata. Samppanjabaarista saa (hyvän palvelun lisäksi) useita eri tyylisiä samppiksia, joista ykkönen oli Beaumont des Crayères Brut Reserve. Kyseistä juomaa oli tarjolla hyvin rajoitetusti, eli kannatta olla kärppänä paikalla.

VRHE-tärpit

Nicolas Feuillattella on myös oma tiskinsä, josta löytyy muun muassa Palmes d'Or 2004. Jos taskussa polttaa neljä ylimääräistä lippua, saattaa tämä olla hyvä valinta.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti