Sancerre-himo

Tiedättekö sen tunteen, kun yhtäkkiä alkaa mieli tehdä Sancerreä, ja mieliteko on pakko tyydyttää saman tien? Minä en tiennyt, en ennenkuin se iski. Silloin ei auttanut kuin marssia Alkoon ja ratsata handelin Sancerre-valikoima. Mukaan tarttui Domaine Franck Millet Sancerre 2014 hintaan 17,89 €.

Domaine Franck Millet Sancerre 2014 - www.blancdeblancs.fi


Sancerre-himon vaivaaman ei tarvinnut pettyä. Jo tuoksu lupailee hyvää, sillä viini lupailee täyteläistä mineraalisuutta ja tyylikästä Sauvignon-herukkaa. Maussa Millet on veitsenterävän puhdaspiirteinen ja hienostuneen mineraalinen Sauvignon Blanc, josta löytyy myös yrttisyyttä ja sitrusta sancerremaisen tiukkojen happojen saattelemana. Sancerre-viineille tyypillisesti viinin mineraalisuus antaa suutuntuman, joka tuntuu kuin nuolisi kalkkikiveä.

Akuutin Sancerre-himon aiheutti hummeririsotto, jonka kanssa viini sopi ensiluokkaisesti yhteen. Ylijääneen viinin yhteensopivuus ruoalle testattiin seuraavana päivänä vielä sitruunaisen suppilovahveropastan kanssa, ja sekin oli erittäin toimiva setti.

Yhteenvetona Franck Milletistä täytyy todeta, että kyseessä on hieno viini, joka on ehdottomasti hintansa arvoinen. Kun Sancerre-himo iskee, kannattaa ostaa tätä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti