Beaujolais Nouveau est arrivé

Yksi viinimaailman parhaista markkinointitempuista: Saada ihmiset odottamaan ja juomaan viiniä, joka ei ole ihan valmista, eikä ihan hyvää.

Lyhyt oppimäärä, mitä on Beaujolais Nouveau:
Beaujolais Nouveau on joka vuosi marraskuun kolmantena torstaina julkistettava viini, joka tulee nimensä mukaisesti Burgundin Beaujolais'sta ja on saman syksyn sadon tuotos. Siitä siis nimi Nouveau. Beaujolais'lle ominaisesti viini on Gamay-rypäleestä valmistettu, ja se tehdään hiilidioksidimenetelmällä. Tämä metodi on tarkoitettu nimenomaan nuorena juotavien viinien valmistukseen, ja menetelmällä valmistetut viinit ovat tyypillisesti matalatanniinisia ja hedelmäisiä.

Doudet-Naudin Beaujolais Villages Nouveau 2015 - www.blancdeblancs.fi
Nuorta punkkua lasissa.
Alkon valikoimiin on löytänyt tiensä tällä(kin) kertaa kaksi kausituotetta, Georges Duboeuf Beaujolais Nouveau 2015 ja Doudet-Naudin Beaujolais Villages Nouveau 2015.

Muutamaan vuoteen en ole tähän viinityyppiin haksahtanut, mutta tänä vuonna päätin antaa Nouveaulle taas mahdollisuuden. Ostoskoriin valikoitui Doudet-Naudin. Viini on monella tapaa hyvin tyypillinen Beaujolais Nouveau, sillä siitä löytyy paljon hedelmää ja rypälemehuisuutta. Myös se perinteinen banaani on viinistä tunnistettavissa. Villages-tason viini oli kuitenkin Beaujois Nouveau -kategoriassa positiivinen yllätys. Siinä on ihan kivasti rakennetta, eikä banaani/marja-luonne ollut liian agressiivinen. Jos mielii hypätä nuorten viinien kyytiin, on tämä ihan hauska vaihtoehto.

Doudet-Naudin Beaujolais Villages Nouveau 2015 maistettiin aavistuksen tulisten quesadillojen kanssa, ja mehuisa viini sopi chilin polton kanssa yllättävän hyvin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti