Kaamoksenkarkoitusviini

Kuulun siihen arviolta kolmannekseen suomalaisista, joilta loppuu puhti pimeyden myötä. Marraskuun myötä muuttuu unentarve ja makutottumukset. Tähän aikaan vuodesta en todella ymmärrä sitä, miksi nyt muka pitäisi juoda punaviiniä. Mieleni tekee trooppista, oranssia hedelmää sen eri muodoissa - tuoreena hedelmänä, mutta myös hedelmäisenä viininä.

Paras kaamoksen kukistaja on kunnon hedelmäpommiviini, joka avattuaan antaa kirkasvalohoitoa ja lennättää ajatukset eteläiseen aurinkoon. Tähän tepsii eritoten australialainen viini, mieluiten joko Chardonnay Margaret Riveristä tai Semillon Hunter Valleystä.

Margaret River wines - www.blancdeblancs.fi
Otos Margaret Riverin viinejä Sydneyssä nautittuna


Margaret Riverin Chardonnaysta saattaa löytää passionhedelmää, limeä, ananasta tai persikkaa. Viinien makuprofiili on kuin auringonpaistetta pullossa.

Semillonit Hunter Valleysta ovat ikääntyessään persikkaisia ja makeaan aprikoosiin vivahtavia hienon hunajaisia viinejä. Monen arvioijan mielestä Hunterin Semillonit kuuluvat Australian viinien parhaimmistoon, ja tässä olen samaa mieltä.

Alkon valikoimista ei tällä hetkellä löydy valkoviinejä kummaltakaan näiltä Australian parhailta valkoviinialueilta. Muualta Euroopasta näitä kyllä löytyy, ja olenkin kantanut kyseisten alueiden tuotoksia mukanani muun muassa Tukholmasta ja Lontoosta.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti