Molto Montalcino

Lueskelin Copatinto-blogista kuvausta Teemun reissusta Montalcinoon ja huomasin, että itse en ole muistanut kirjoittaa visiitistäni kaupunkiin. Ainoa Montalcino-postaus on vierailustamme Le Ragnaien tilalle, joten tämä vääryys on korjattava heti.

Montalcino auringonlaskun aikaan - www.blancdeblancs.fi
Auringonlasku Val d'Orcian yllä.


Olimme kesällä Montalcinossa kolme päivää, jona aikana asuimme Porta Castellana -nimisessä bed & breakfastissa, kävelymatkan etäisyydellä kaikesta kaupungissa tapahtuvasta. Jos Montalcinoon mielit, suosittelen tätä tukikohdaksi. Bonuksena terassiaamiainen sekä ihastuttavat kissa- ja koiraseuralaiset.

Conti Costanti - www.blancdeblancs.fi
Conti Costanti on vierailun arvoinen kohde.


Montalcino on kompakti kaupunki, jonka läpi ja ympäri kävelee helposti alle puolessa päivässä. Paikka on täynnä historiaa, ruokaa, viiniä ja amerikkalaisia turisteja, ja etenkin viinimyymälöitä löytyy joka kulman takaa. Monessa niistä saa myös maistella viinejä. Koska samoja viinejä on tarjolla monessa kaupassa, kannattaa hintavertailuun käyttää aikaa.

Enoteca di Piazza - www.blancdeblancs.fi
Enoteca di Piazzan enomatic.


Viinimyymälöistä suosikiksemme nousi Enoteca di Piazza, jossa on kaupoista laajin valikoima ja kymmenittäin viinejä maisteltavina enomatic-laitteissa. Ostosten yhteydessä maistelu oli ilmainen, joten hyödynsimme mahdollisuuden ja testailimmekin astetta tyyriimpiäkin viinejä, kuten Sassicaiaa.

Il Giglio, Montalcino - www.blancdeblancs.fi


Kaupungin ravintolaskene on luonnollisesti mahtava. Ylellisimmän illallisen söimme Il Giglio -ravintolassa, jossa tuttuja italialaisklassikoita oli kunnianhimoisesti pyritty uudistamaan. Menestyksellä. Erinomaisen ruokaelämyksen koimme myös Re di Macchia -nimisessä ravintolassa, jonka ohitimme aluksi epäkiinnostavana. Paikka oli todella kitschin näköinen, mutta B&B:mme omistajan suosituksesta uskaltauduimme sisään, emmekä pettyneet.

Enoteca Bacchus, Montalcino - www.blancdeblancs.fi
Täältä saa viiniä.


Pääkadun varressa löytyy Enoteca di Bacchus -niminen taverna, jossa saa viinin lisäksi erinomaisen hyvää ruokaa. Helteisenä päivänä on aikalailla mahtavaa istua terassilla varjossa ja maistella Barriccin Rosso di Montalcinoa ja fasaanicarpacciota. Italialaiseen tapaan pulloja saa tietenkin ostaa myös mukaan.

Tilavierailuja ei kannata Montalcinossa missata. Biondi-Santilla on päivittäisiä opastettuja kierroksia, mutta pienemmille tiloille kuten Conti Costantille tai Le Ragnaielle voi varata vierailun.

Biondi-Santi - www.blancdeblancs.fi
Biondi-Santia moikkaamassa.


Historiafriikille Montalcino on myös oikea aarreaitta. Fortezza di Montalcino on melko hyväkuntoinen linnoitus, johon montalcinolaiset linnoittautuivat valloittajien saartaessa kaupunkia 1400-luvulla. Ja linnassa on tietysti janoisimmille matkailijoille enoteca.

Fortezza di Montalcino - www.blancdeblancs.fi
Fortezzasta pääsee ihailemaan ympäiröivää viinimaastoa.


Mukavan kompakti, mutta mäkinen Montalcino on autoilijalle melkoinen haaste, ja vaativa se on myös jalankulkijalle. Kaupunki pääsi kuitenkin "tänne on ihan pakko tulla uudestaan" -paikkojen listalle. Niin monta viiniä jäi vielä testaamatta!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti