Supermarketlöytö

Joitakin vuosia sitten Pariisissa ollessamme teimme Monoprix-supermarketista muutaman erinomaisen viinilöydön hämmentävään hintaan. Yksi supermarketin viinilöydöistä oli E. Guigal Côte-Rôtie 2004 Brune et Blonde, pohjois-Rhônen alueelta tulevan maineikkaan talon tuotos.

E. Guigal Côte-Rôtie 2004 - www.blancdeblancs.fi
Côte-Rôtie maistettiin uudesta Riedelin Veritas-sarjan Old World Syrah -lasista.

Côte-Rôtie on yksi pohjoisen Rhônen kuuluisimpia alueita, ja sieltä tulevat viinit ovat pääosin Syrahiin pohjautuvia, mutta niihin saa lisätä myös Viognieriä. Maisteltu Côte-Rôtie näyttäisi vuosikerrasta toiseen koostuvan samasta rypäleblendistä: 96 % Syrahia ja 4 % Viognieria.

Muutaman vuoden odotuksen jälkeen Guigal avattiin juhlavan illallisen kunniaksi. Vuosipäiväaterian black angus -pihvi löysi viinistä vertaisensa ja tällä kertaa poikkeuksellisesti alkuruoan Chablis jäi punkun varjoon.

eRobertParker antaa Côte-Rôtien alueen vuosikerralle 2004 pisteitä 86, mutta varoittelee, että vuosikerta saattaa olla jo ohi kukoistusvaiheensa. Guigalin Côte-Rôtie on selkästi ikääntynyt ja sen myötä kehittänyt upeita nahkaisia ja mokkaisia, jopa pikeen vivahtavia tertiääriaromeita. Viini tarjoilee kypsää kirsikkaa, pureskeltavia tanniineja ja mausteista lakritsia. Viognierin pienestä määrästä johtuen makuprofiili on vahvasti Syrah-vetoinen. Iällisesti viini on hyvin kehittynyt, mutta ei sitä pidempään kannattaisi enää kellaroida.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti