Viini-Demo

Ravintola Demo on yksi Suomen Michelin-tähdellä arvostetuista ravintoloista. Siitä huolimatta, että ravintola sijaitsee ihan kotikulmilla, ei siellä ole tullut käytyä sitten vuoden 2007, jolloin paikka oli juuri saanut ensimmäisen tähtensä. Asia oli luonnollisesti korjattava.

Ravintola oli tupaten täynnä sateisena perjantai-iltana, kun astuimme sisään. Vieraskunta oli pääosin nuorta kaupunkilaista ja turisteja. 

Ravintola Demo - www.blancdeblancs.fi


Demon palvelu on rentoa ja ystävällistä, ja etenkin sommelier jutusteli letkeään tyyliin viineistä. Ja niistähän riitti juteltavaa, sillä Demon viinilista on ihan mukavan pituinen.

Listalta löytyi sen verran houkuttelevia burgundilaisia, että päädyimme ottamaan pullon viinipaketin sijaan. Yritimme tilata Domaine Armand Rousseau Gevrey-Chambertin 2009:ää, mutta viini oli valitettavasti päässyt loppumaan. Sommelier suositteli meille korvaavaksi pulloksi Domaine Denis Mortet Gevrey-Chambertin 2008:aa, joka olikin mainio pakkaus, ja sopi seitsemän ruokalajin viinimatchiksi juuri sopivasti.

Munakokkeli ja Alban tryffeliä - www.blancdeblancs.fi


Erityisplussaa Demo saa siitä, että kyseisenä päivänä tarjolla oli albalaista tryffeliä ja munakokkelia. Seitsemän ruokalajin tilaaja saattoi korvata yhden jälkiruoan tällä annoksella, ja tämähän sopi, kun olen enemmän suolaisen kuin makean ystävä. Kaikki seitsemän ruokalajia olivat hienostuneita ja herkullisia, mutta yksinkertaisuudessaan munakokkeli tryffeliviipaleilla vei voiton. Myös kukonpoika rakuunapestolla ja kukonpoikaliemellä sekä kuningasrapu misolehdellä ja mahchapyreellä olivat oivallisia annoksia.

Harvemmin tulee fine dinigia nykyisin enää syötyä, sillä olen vahva rennon bistrotyylin kannattaja. Demo kuitenkin palautti uskoani fine diningiin mielikuvistuksellisella menullaan ja yllätyksellisillä annoksillaan ilman turhaa piperrystä. Ja ihan vaan sen viinilistan takia pitäisi mennä taas uudelleen: listalta löytyy esimerkiksi Recaredon cavoja, Vincent Dauvissat'n ja Francois Ravenaun Chablis'ta sekä Domaine Ramonet'n valkoisia burgundilaisia.

3 kommenttia:

 1. Itellu osunut 2010 pullo kohdalle. hiton hyvää se oliki vaikkakin taustat ei niin kivat olekaan: http://ruoka.fi/blogit/rypaleista-viis/2010-domaine-denis-mortet-gevrey-chambertin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta! Eikö ollut vähän nuori juotavaksi? '08 oli nyt aika hyvän ikäinen.

   Poista
  2. En mä nyt niinkää menis sanoo. Oli tosi auki ja herkullinen. Kyl toi '08 menee vielä nuoren puolelle, kun ruvetaan funtsii noiden pitkäikäisyyttä eli ei näiden makumaailmat oo vielä päässy kehittyy siitä nuoresta hedelmästä oikee viel mihinkää. Burgundin ongelma on myös siinä, et ne on usein tosi auki muutaman vuoden ja sit sulkeutuu täysin jopa kymmeneksi vuodeksi.

   Poista