Aasialaista ankkaa ja cavaa

Siitä on aikaa, kun olen viimeksi kirjoitellut reseptejä. Yleensä käytän hyödykseni muiden reseptejä tai keksin ohjeita omasta päästäni, jolloin reseptien jakaminen on hankalaa. Tämä monesta eri lähteestä mukailtu aasialaisen ankan resepti oli kuitenkin sen verran simppeli (ja supermaukas), että ajattelin laittaa sen jakoon. Viinisuosituksen kera, tottakai.

Aasialaishenkisen aterian kanssa avattiin artesaanicava Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008, johon ihastuimme Katalonian-matkalla. Terrers on aivan huikea cava - upean vahamainen ja sitruksinen viiniteon tyylinäyte, jossa on houkuttelevat, pienet kuplat. Brut Nature -cava on lähes ritisevän kuiva, mutta jo aiemmin mainittu vahamaisuus pehmentää brutia kokonaisuutta. Tätä biodynaamista skumppaa on aivan pakko saada lisää, ja mielellään heti!

Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva - www.blancdeblancs.fi


Aasialaista ankkaa ja papaijasalaattia

Annoksesta riittää kahdelle hengelle alkuruuan perään.

Aasialainen ankka
1 ankanrinta
Noin ruokalusikallinen sichuaninpippuria
Hyppysellinen sormisuolaa
Ruokalusikkallinen soijakastiketta
2-3 ruokalusikallista juoksevaa hunajaa

Valmistele ankanrinta poistamalla ylimääräinen rasva ja leikkaamalla rasvakerrokseen ristikko. Hienonna morttelissa sichuaninnpippuri ja sormisuola, ja sekoita mukaan soijakastike sekä hunaja. Hiero seos ankan pintaan ja anna marinoitua, mieluiten vähintään tunti. Testiankka sai marinoitua yli kolme tuntia, ja lopputulos oli todella mehukas.
Paista ankkaa kuumalla pannulla ensin rasvapuoli alaspäin, jotta rasvakerros sulaa. Tämän jälkeen paista kiinni myös muut pinnat. Lämmitä uuni 150 asteeseen ja pane ankka lämpimään uuniin. Paistomittariin lämpötilaksi 48 astetta, ja kun ankka on kypsä anna sen vetäytyä foliossa 5-10 minuuttia. Jos pidät kypsemmästä ankasta, voi lämpötila olla 50-52 astetta. Huomioi, että matalamman sisälämpötilan ankka vaatii pidemmän vetäytymisajan.

Aasialainen ankka - www.blancdeblancs.fi


Papaijasalaatti
1 kypsä papaija (punainen tai vihreä käyvät molemmat, salaatista tulee vähän erilainen riippuen valinnasta)
1-2 mietoa punaista chiliä
Ruukullinen korianteria
Puoli ruukullista minttua
Noin sentin pätkä inkivääriä
Yhden limen mehu
Noin ruokalusikallinen osterikastiketta
Hyppysellinen intiaanisokeria

Paloittele papaija haluamasi kokoiseksi. Itse tykkään, että hedelmä on aika pieninä paloina. Viipaloi chili ja inkivääri ohuiksi suikaleiksi. Hienonna korianteri ja minttu. 
Sekoita keskenään limemehu, osterikastike ja intiaanisokeri. Sekoita salaattiainekset ja kastike.

Annostele salaatti keskelle lautasta. Viipaloi ankka ja asettele viipaleet salaatin päälle. Nauti hyvän viinin kanssa.0 kommenttia:

Lähetä kommentti