Annosbrunssit

Olen aina silloin tällöin kipuillut helsinkiläisten brunssien kanssa, kun ravintoloiden noutopöydistä ei meinaa löytyä makuun tai ruokavalioon sopivaa tarjontaa. Olen aikaisemmin San Fransicossa ja Kööpenhaminassa ihastunut lautasannoksina tarjoiltaviin brunsseihin, jotka ovat laadullisesti merkittävästi buffaa korkeatasoisempia.

Nyt olen löytänyt Helsingistä (sattumalta) hyviä - ei vaan erinomaisia - lautasannosbrunsseja tarjoavia paikkoja.

Hello Darling, Helsinki - www.blancdeblancs.fi
Chiapuuroa,  valkoviinispritzer ja mehua.


Hello Darling. Olen käynyt tässä Punavuoren helmessä nyt kaksi kertaa, sillä ensimmäisellä kerralla jäin murehtimaan sitä, etten ollut löytänyt paikkaa aikaisemmin. Aamiaislautasvaihtoehtoja on viisi kappaletta, joista olen testannut Poached Eggs- ja Breakfast Pizza -annokset. Näistä kananmuna-annos veti aavistuksen pidemmän korren. Lautaskoot ovat sitä luokkaa, että nälkäisempikin saa tyydytyksen. Annoksen lisäksi brunssiin/aamiaiseen sisältyy joko chiapuuro banaanilla, kookosmaidolla ja kardemummalla (supernam!) tai rahkaa ja granolaa, appelsiini-porkkanamehu ja talon smoothie. Kaikki maistuu hämmentävän tuoreelta, raikkaalta ihan hitsin hyvältä. Hello Darling on myös illallisravintola, joten viinilistakin löytyy. Viimeksi paikassa vieraillessani yritin tilata aamiaisen kylkeen lasin skumppaa, mutta skumpan ollessa loppu henkilökunta teki ihan hyvän pelastuksen ja kantoi pöytään valkoviinispritzerin. Annosten hinnat Hello Darlingissa ovat 19.50 €.

Hello Darling on ehdottomasti uusi suosikkipaikkani aamuaterialle. Jos et vielä ole käynyt, mene!

Hello Darlingin aamiainen - www.blancdeblancs.fi
Brekkaripizza tempehillä ja vuohenjuustolla.


La Torrefazione. Jo pidempään Aleksilla sijainnut La Torrefazione on tullut jo aiemmin tutuksi kahvi/teepaikkana, mutta nyt kävin testaamassa Torren annosbrunssin. Vaihtoehtoja on kolme, joista kaikki saa omaan ruokavalioon sopeutettuina versioina. Päädyin testaamaan Amerikka-vaihtoehdon, koska olen heikkona bageleihin. Ja olihan se ihan pahuksen hyvää. Rahka-annos päärynällä ja granolalla oli myös herkullista, vaikka bagelin ja pekonin korvanneen lohen jälkeen vatsa alkoi olla jo täynnä. Jälkiruoaksi saa vielä valita pannukakkua tai smoothien. Ähkyn rajamailla päädyin smoothieen, joka oli sopivan raikas ja marjainen, eikä katkaissut sitä kuuluisaa kamelin selkää. Torren annosbrunssien hinta on 21 €.

Torre pääsi myös hyvin korkealle brunssikategoriassa kiilaten ohi kaikkien buffet-brunssien. Ainakin Suomi-annos täytyy vielä käydä testaamassa.

La Torrefazione brunssi - www.blancdeblancs.fi
La Torrefazionen tulkinta amerikkalaisesta aamiaisesta versiona vege-kala.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti