De retour à Paris

Edellisestä vierailustani Ranskaan on jostain syystä taas päässyt kulumaan yli vuoden verran aikaa. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että oli aika tehdä uusi matkavaraus. Hyvin osuvien pyhien ansiosta saimme järkättyä vuoden vaihteen jälkeen sopivan mittaisen lomajakson, joten Pariisin lisäksi meillä on aikaa viettää pari päivää myös Champagnen sydämessä, Reimsissä.

Jardin de Luxembourg - www.blancdeblancs.fi
Jardin de Luxembourg on yksi suosikeistani Pariisissa. Parasta on istua alas ja miettiä, mihin menisi seuraavaksi viinille.Tällä kertaa matkasuunnittelu on edennyt hieman aiemmista Ranskan-matkoista poiketen. Hotellin sijaan asumme Airbnb-asunnossa sekä Pariisissa että Reimsissä. Olen kysellyt vinkkejä myös monilta tutuilta Pariisin-matkaajilta, koska olemme todenneet, että helposti tulee käytyä samoissa ravintoloissa ja baareissa. Omia suosikkipaikkoja Pariisissa saa siis laittaa tulemaan, joko kommenttikenttään alle, Facebook-sivulle tai sähköpostilla.

Tasting @ Caves Augé - www.blancdeblancs.fi
Tämä koira otti iisisti tastingissä Pariisin legendaarisessa Caves Augéssa.


Sama vinkkien kysely pätee myös Reimsiin. Kyseisessä kaupungissa olen käynyt kahdesti, mutta molemmilla kerroilla kyseessä on ollut pikainen päiväpiipahdus Krugille. Hyvät ravintola- ja viinibaarivinkit Reimsiin ovat siis erityisen tervetulleita. Kuuluisa katedraali on jo nähty, joten pahimmat pakolliset turistiohjelmanumerot on myös Reimsissä hoidettu pois alta.

Les Caves du Forum - www.blancdeblancs.fi

"Paris is always a good idea."
- Audrey Hepburn elokuvassa Sabrina

0 kommenttia:

Lähetä kommentti