Joululahjaksi lasi + pullo

Jos olet kuin minä, et ole vielä oikein ehtinyt miettiä joululahjojen hankkimista. Tyypillisesti aloitan lahjojen miettimisen vasta jouluviikolla, ja päädyn usein antamaan lahjaksi joko aineettomia lahjoja (tyyliin vien sinut taidenäyttelyyn/lätkämatsiin/teatteriin/elokuviin) tai hätäratkaisuna viiniä.

Tänä vuonna sain idean, että viinipullon oheen lahjaksi voisi antaa myös viinilasin. Tällöin lahjassa on jo heti enemmän ajatusta, ja lisäksi saattaa päästä nauttimaan viiniä hyvistä laseista seuraavan kerran kyläillessään. Aina kun on olemassa niitä sukulaisia tai ystäviä, joiden viinilasit eivät ole ihan parhaat mahdolliset hyville viineille...

Tässä alla muutama ajatus viini+lasi -yhdistelmälahjoista.

Laatutietoiselle trendsetterille
Samppanjalasi ja pullo laatucavaa, esimerkiksi Riedel Veritas Champagne (77,50 €/2 kpl) ja Gramona Imperial Gran Reserva Brut 2008 (29,90 €). Todellinen edelläkävijä arvostaa samppanjan sijaan laatucavaa.

Kuvat decanter.fi ja alko.fi


Varman päälle pelaavalle
Bordeaux menee harvoin pieleen, joten pakettiin voi melko turvallisin mielin valita Riedel Vinum Bordeaux -lasin (59,90 €/2 kpl) ja Château de Seguin Cuvée Prestige 2013 -pullon.  Konservatiivista, mutta ah, niin tyylikästä.

Riedel Vinum Bordeaux ja Château de Seguin Cuvée Prestige 2013 - www.blancdeblancs.fi
Kuvat decanter.fi ja alko.fi


Vannoutuneelle valkkarifanille
Valkkarissakaan ei kannata pihistellä. Hyvä lahja valkoviinin ystävälle on Riedel Vinum Montrachet -lasi ja pullo Joseph Drouhin Meursault 2012:ta, tilausvalikoimasta (39,00 €). Tämä paketti mulle, kiitos!Cocktail-kaverille
Iittalan aina tyylikäs Aarne Cocktaillasi (61,80 €/2 kpl) ja tämän hetken trendikkäin, pöhistyin ja coolein juoma, Kyrö Napue Gin (39,70 €). Hei, ei GT:tä tarvitse aina tarjoilla suorasta lasista!

Aarne Cocktaillasi ja Kyrö Napue Gin - www.blancdeblancs.fi
Kuvat iittala.fi ja alko.fi


Alkoholijuomia karttavalle
Inkivääriolut on pahuksen hyvää, ja kun juon alkoholitonta, suosin inkivääriolutta. Hyväksyttäköön hyvännäköinen pullo myös laadukkaaksi joululahjaksi. Fentimans Ginger Beer (2,39 €) ja Iittalan Taika Juomalasi (29,80 €/2 kpl). Alkoholittoman ei tarvitse olla tylsää!

Iittala Taika Juomalasi ja Fentimans Ginger Beer - www.blancdeblancs.fi
Kuvat iittala.fi ja alko.fi


0 kommenttia:

Lähetä kommentti