Samppanjalla uuteen vuoteen

Paras tapa ottaa vastaan uusi vuosi on poksauttaa auki pullo hyvää samppista vuoden vaihtumisen hetkellä. Pari vuotta sitten ehdottelin, että tinan valamisen sijaan samppanjanystävät voisivat ennustaa alkavan vuoden tapahtumia samppanjan kuplien muodostamasta helminauhasta. Pienet ja kauniisti kohoavat kuplat lupaavat laatua alkavaan vuoteen, kun taas suuret ja aggressiivisesti kuplivat juomat povaavat äkkikäänteitä vuoden mittaan. Tai ihan miten niitä kuplia haluaakaan tulkita.

Mikäli et ole ehtinyt valmistautua uudenvuodenjuhlaan hyvissä ajoin tilaamalla samppanjoitasi verkkokaupasta, saat luvan tyytyä Alkon perusvalikoimaan. Tässä kolme eri hintaluokan samppanjasuositusta vuodenvaihteen juhlistamiseen.

Edullinen - André Clouet Grande Réserve Blanc de Noirs Brut (29,90 €)
Kuiva, omenainen ja paahteinen, kuulopuheiden mukaan Alkon parhaiten myyvä samppanja. Etiketillä vetää tyylipisteet kotiin, mutta juomakin on laadukas ja erottuu edukseen erityisesti edullisessa hintaluokassaan.

André Clouet Grande Réseve Blanc de Noirs Brut - www.blancdeblancs.fi


Keskihintainen - Taittinger Réserve Brut (49,90 €)
Maistoin tätä vastikään työpaikan pikkujoulussa kuohuviinitastingissä, ja innostuin. Olenko juonut tätä aikaisemmin? Jos olen, niin miten tämän hienous on mennyt minulta ohi? Jos en, niin miksi? Mineraalinen, tasapainoinen, elegantti ja pitkän maun tarjoava nimekkään talon samppanja.

Taittinger Réserve Brut - www.blancdeblancs.fi


Tyyris - Dom Pérignon Brut 2006 (156,00 €)
Tämä vuosikerta on vielä itseltäni maistamatta, mutta Domppa on aina takuuvarma valinta sekä laadun että mielikuvan puolesta. Tyypillisesti nuorena tiukkahappoinen ja ruutinen, eli täydellinen uudenvuoden samppanja.

Dom Pérignon Brut 2006 - www.blancdeblancs.fi


Kuvat lainattu Alkolta.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti