Viininörtin me time

Mikä on paras tapa viettää me timea? No, ei ainakaan istua yksin kylppärissä syömässä jätskiä ja vahaamassa sääriään, kuten eräs somekriisin aiheuttanut brändi taannoin kampanjanssaan ehdotteli.

Paras tapa viettää me timea pitkän työviikon jälkeen on ensin vetää kunnon joogatreeni, jonka jälkeen voi hyvällä omallatunnolla tehdä astetta parempaa ruokaa (mielellään helposti), avata pullon samppanjaa (mieluiten hyväksi todettu luottoystävä), testata sitä erilaisista viinilaseista ja parkkeerata sohvalle Netflixin ääreen katsomaan joko aivokuollutta leffaa tai vetämään kunnon sarjamaratonin.

Helpot herkut - www.blancdeblancs.fiTässä taannoin pääsin testaamaan omaa reseptiäni. Ensin opettelin pari tuntia astangajoogan tekniikkaa, jonka jälkeen vierailin suosikkikaupassani Stockan Herkussa. Koska olin väsynyt ja laiska, päädyin helppoon A-luokan ateriaan: miniblinejä siianmädillä ja tonnikalacarpaccioa. Pakastetut miniblinit ovat aivan maagisen hieno keksintö: hetkeksi uuniin ja blinit ovat valmiita tarjoiltavaksi. Koska olin laiska, saivat blinit päälleen vain smetanaa ja mätiä.

Tonnikalacarpaccio vaatii aavistuksen enemmän valmisteluja. Tonnikala täytyy siivuttaa hienoksi ennen tarjoilua, parmesan-juusto täytyy paloitella annokseen sopiviksi murusiksi ja vesikrassi täytyy lopuksi asetella tyylikkäästi annoksen päälle. Unohtamatta päältä tietenkään erinomaisen hyvänmakuista Poggio alla Mura -oliiviöljyä Montalcinosta.

Me time ja samppanjaa - www.blancdeblancs.fi


Luottoystäväsamppanjani on monesti aiemmin mainittu Jacquart Rośe Brut -samppanja puolikkaassa pullossa. Tällä kertaa testasin samppiksen kahdessa eri lasissa, Riedelin Vinum Cuvée Prestige -samppanjalasissa ja Riedelin uuden maailman Pinot Noir -viineille tarkoitetussa Veritas New World Pinot Noir -laseissa. Cuvée Prestiget olemme hankkineet jo vuosia sitten, Veritas-sarjan PN-lasin sain puolestaan nyt syksyllä Viini, ruoka ja hyvä elämä -messujen Riedel-tastingistä. Tastingissä Riedelin edustaja kertoi, että lasi sopii hyvin myös rosé-samppanjoille, joten pakkohan sitä oli kokeilla.

Tykkään juoda samppanjoita isopesäisistä laseista, ja Vinumit ovat viime aikoina olleet aika laiskalla käytöllä. Jacquartin runsas ja paahteinen tuoksu ja aromi pääsevät kapeassakin lasissa hyvin esille. Veritas on kuitenkin makuelämyksellisesti samppikselle ainakin omasta mielestäni kivempi. Viiniä voi paremmin pyöritellä suurikokoisessa lasissa, jolloin tuoksun marjaisuus pääsee paremmin esille. Toisaalta isosta lasista samppis kannattaa juoda nopeammin, sillä suurempi lasi ja pyörittely haihduttavat juoman kuplia.

Riedel Vinum Cuvée Prestige ja Veritas New World Pinot Noir - www.blancdeblancs.fi


Blinien, carpaccion ja rosén kanssa sarjaksi historiafriikille sopii Netflixistä löytyvä uusi suosikkini The Borgias. Näyttävää sarjaa katsellessa voi samalla vaikka lueskella netistä, mitä Cesare, Lucrezia ja Juan Borgia oikeasti tekivät historiankirjoituksen mukaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti