Ennustuksia viinivuodelle 2016

En ole selvännäkijä, mutta tiettyjä viiniin liittyviä juttuja pystyn ennakoimaan alkaneelle vuodelle. Mukana jotain uutta, jotain vanhaa, ehkä jotain sinistäkin ja varmasti jotain lainattua.

Blanc de Blancs goes France
Kyllä vain. Juuri tälläkin hetkellä olen Pariisissa nauttimassa ranskalaisesta viinistä ja ruoasta ja kaupungin tunnelmasta, ja parin päivän päästä hyppään TGV:n kyytiin suuntana Champagne. Voin luvata, että Ranska-teema tulee jatkumaan tuttuun tapaan pitkin vuotta.

Ranskalaisia viinejä - www.blancdeblancs.fi


Blanc de Blancs goes Etelä-Afrikka
Yksi pitkäaikaista unelmistani täyttyy tänä talvena, kun lähdemme aviomiehen kanssa Etelä-Afrikkaan. You guessed it, agendalla on viinimatkailua ja vierailuja viinitiloille. Chenin Blanc ja Pinotage pääsevät ainakin koemaisteluun, mutta maasta löytyy varmasti paljon muutakin kiinnostavaa.

Franschhoek - www.blancdeblancs.fi
Kuva lainattu Franschhoekin Wine Tramin sivulta.


Blanc de Blancs goes out of the box
Alkaneen vuoden aikana yritän taas päästä epämukavuusalueelleni testaamalla jotain täysin uutta viinityyppiä tai maistamalla viiniä itselleni totaalisen tuntemattomalta alueelta. Chile voisi olla kova alku. Tai ehkä se kellarista löytyvä puolalainen valkoviini täyttäisi kriteerit.

Sveitsiläistä viiniä - www.blancdeblancs.fi


Blanc de Blancs goes theory
Vuonna 2016 aion jatkaa säännöllisen epäsäännöllisiä kirjoituksiani viinin kasvattamiseen ja valmistamiseen liittyvistä aiheista. Samppanjatyypit, kananmuna ja mineraalisuus on jo käsitelty, mutta uusia aiheita putkahtelee mieleen tasaisesti.

Mineraalisuus viinissä - www.blancdeblancs.fi


Blanc de Blancs goes puistoviini
Myös ensi kesänä tulen aurinkoisina päivinä istumaan puistossa seuranani todennäköisesti pullo Sauvignon Blancia ja pelata ystävien kanssa petankkia. Legendaariseksi muodostunut kattoterassimme pääsee myös mitä todennäköisimmin taas todistamaan parin kuohuvan avaamista.

Puistoviini - www.blancdeblancs.fi
Mahtavaa vuotta 2016! Olkoon alkanut vuosi täynnä hyviä viinejä ja uusia viinituttavuuksia.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti