Hätäaamiainen

Sellainen aamiainen, jonka saa kyhättyä pika-ajassa kasaan on hätäaamiainen. Kuulun siihen ihmisryhmään, jolle aamiainen on tärkeä ateria (tai muuten päivästä ei tule mitään). Arkisin syön aina täsmälleen saman aamupalan, mutta lomalla tykkään välillä heittäytyä villiksi ja vähän irrotella muullakin kuin smoothiella ja kananmunalla.

Hätäaamiaisen ainekset - www.blancdeblancs.fi
Hätäaamiaisen ainekset.


Pariisin-lomalla olimme vuokranneet Airbnb-kämpän Montparnassen alueelta. Tällöin ajatuksena oli muun muassa se, että voisimme kokata itse ja mahdollisesti hakea aamiaista lähi-boulangeriesta. Kokkaaminen jäi ja croissantinhakukeikankin saimme tehtyä vain kerran. Siispä turvauduimme hätäaamiaiseen.

Pariisilaiseen hätäaamiaiseen à la Blanc de Blancs kuuluu tottakai samppanja. Ei varmaan yllättänyt. Samppanjan kylkeen avasimme purkin suosikkisäilykettäni, nimittäin ankkarilletteä. Tämä on se tuote, jota kannan Ranskasta mukana sen verran kun matkalaukkuun vain mahtuu viinien jälkeen. Kerrassaan erinomainen hyödyke, jolla on pelastettu monta tilannetta.

Hätäaamiaisen jälkiruoaksi löytyi vielä ravintolasta mukaan saatu Galette des Rois -kakku frangipani-täytteellä. Tähän kakkuun kuuluu mukaan kruunu, joka teki tästä pikaisesti kokoon kasatusta hätäaamiaisesta kuninkaallisen. 

Galette des Rois - www.blancdeblancs.fi
Let them eat galette!


Pariisissa kaikki on toisin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti