Ilmianna vinkkisi Etelä-Afrikkaan

Onko Etelä-Afrikka sinulle tuttu paikka, tai kuuluuko suosikkiviineihisi jokin eteläafrikkalainen löytö? Kerro siinä tapauksessa vinkkisi minulle!

Olemme lähdössä muutaman viikon päästä aviomiehen kanssa häämatkalle Etelä-Afrikkaan, ja maa on meille ennestään täysin tuntematon. Myös paikalliset viinit ovat jääneet vieraiksi, kun ei ole oikein tiennyt mistä aloittaa.

Stellenbosch travel - www.blancdeblancs.fi
Stellenboschin viinimaita, kuva @stellenboschtravel Instagram-tililtä


Matkasuunnitelmaamme kuuluu kaupunkilomailua Kapkaupungissa (ja toivon mukaan käynti Pöytävuorella), pieni safarikeikka (jossa kuulemma voi nähdä nelisormimangusteja) ja matkailua viinialueilla (käsi ylös ne, jotka yllättyivät). Viinikohteiksi ovat valikoituneet Paarl, Franschhoek ja Stellenbosch, ja etenkin näihin paikkoihin toivoisin suosituksia. Mitkä viinitilat ovat aivan timattisia? Mistä löytyy paras pientuottajaviini? Miltä viinitilalta saa parhaan lounaan? Mitä muuta alueilla kannattaa kokea kuin viinitiloja?

Wine dog in Franschhoek - www.blancdeblancs.fi
Viinikoira tilalla Franschhoekissa, kuva @franschhoek_sa Instgram-tililtä


Vinkit saa kertoa Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa, blogitekstiä kommentoimalla tai sähköpostila. Tai vaikka hihasta nykäisemällä jos satut minua jossain näkemään, kaikki ideat ja ajatukset ovat tervetulleita!

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävimme Etelä-Afrikassa vuoden 2014 tammikuussa. Viineistä kaikkein parhaiten on jäänyt mieleen Annandale Wine Estates (http://www.annandale.co.za/framework/index.asp). Osallistuimme tastingiin ja ostimme mukaan muutaman (liian vähän!) pullon jotka on tullut nautittua muistellen tuota upeaa matkaa. Annandalen tila oli todella rento ja siellä keskityttiin vain laatuun. Sääli ettei heidän viinejää saa mistään muualta. Suosittelen lämpimästi!

   Poista
  2. Kiitos vinkistä! Pitää tutustua Annandaleen tarkemmin, pikaisella vilkaisulla vaikuttaa ainakin mielenkiintoiselta.

   Poista