Tuliaisia Ranskasta

Kävin uudenvuoden ja loppiaisen välissä kääntymässä Ranskassa - tällä reissulla vierailukohteiksi valikoituivat Pariisi ja Reims. Matkan tarkoituksena oli maistella viinejä, syödä hyvin ja tuoda kotiin taas kerran iso lastillinen viiniä. Kokonaisuus sujui hyvin pitkälti näiden suunnitelmien mukaan.

Viinituliaisia - www.blancdeblancs.fi
Otos viinituliaisista.


Pääsette tässä lähipäivinä lukemaan ainakin vierailuistani Charles Heidsieckille ja Chartogne-Taillet'lle sekä astetta fiinimmästä ateriasta historiallisessa ja legendaarisessa pariisilaisravintolassa. Tiedossa siis tuhtia samppanjatykitystä ja klassista ranskalaista haute cuisinea.

Rue Campagne-Première - www.blancdeblancs.fi
Pakollinen Pariisi-fiilistelykuva Airbnb-kämppämme sisäpihalta. Koko asunnon seinän korkuinen ikkuna oli meidän.


Matkalta tarttui mukaan paljon muutakin kuin vain hienoja muistoja ja krooninen ruokaähky. Kotiin tullessa matkalaukut hipoivat maksimipainon rajoja, sillä pariisilaisen Caprices de l'Instant -viinikaupan ja reimsiläisen Les Caves du Forum -liikkeen tarjontaa lähti mukaan toistakymmentä pulloa. Tuomisten teemoina olivat vahvasti samppanja (quelle surprise !) sekä Côte de Beaune. Helsingin-koneeseen pääsivät mukaan muun muassa Chartogne-Taillet, Marie-Noëlle Ledru, Hubert Lamy ja Jean-Marc Boillot.

Ja tässä vielä realistinen kuva siitä, miltä näyttää viininörtin arki reissussa. Koko kämppä täynnä viinipulloja, pakkausmateriaalia, viiniliikkeiden kasseja ja viinikirjoja.

Viinimatkailijan arki - www.blancdeblancs.fi
Inventaario ja pakkaaminen käynnissä.
Kotiin palattuani ihmisillä on tapana kysyä, mitä ostin Pariisista. Vastaus on lähes poikkeuksetta sama: ostin viiniä ja ruokatarvikkeita. Tällä(kään) kertaa en saanut muita ostoksia tehtyä, vaikka haaveissa oli muun muassa uusi käsilaukku. Mutta kun sen ajan voi käyttää niin paljon paremminkin!

4 kommenttia:

 1. Hei. Viininystävänä kyselen uteliaana: saatko viinisi ehjänä kotimaahan matkalaukussa? Miten pakkaat ne? Me itse harrastamme kesäisin matkailuautolla reissaamista ja sen kyydissä tulee helposti isot määrät tuliaisia kotimaahan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monen matkan kokemuksella aviomies on kehittänyt tehokkaaksi todetun pakkaamismallin. Mennessä pakkaamme mukaan pakkausmateriaalia, kuten kuplamuovia ja viininkuljetukseen tarkoitettuja pahveja. Paketoimme viinit huolellisesti näihin ja huolehdimme, että pullot eivät pääse liikkumaan laukussa sen saadessa kyytiä lentokentällä. Satoja pulloja aikojen mittaan kuljetelleena en ole vielä koskaan saanut yhtään rikkonaista pulloa perillä. Tällä kerralla vähän jännitti, sillä matkalaukku oli ottanut kunnolla osumaa ja haljennut miltei koko mitaltaan, mutta hyvin pakatut pullot olivat kuitenkin pysyneet ehjinä.
   Autolla matkustaessa kuljettaminen on aina merkittävästi helpompaa :)

   Poista
 2. Tulin juuri vakuuttuneeksi, että viininhakureissu Ranskaan on aivan ehdoton lisä kevään matkalistalle! Olen uskaltanut tuoda max 5 pulloa vaatteiden seassa ja hyvin pakattuna matkalaukussa Suomeen, mutta miehesi tekniikka kuulostaa vakuuttavalta. Kysymys kuitenkin: myös samppanja kulkee siis ehjänä matkalaukussa? Olen aina olettanut sen vähintään räjähtävän lentokoneen ruumassa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monikaan asia ei piristä talvea (tai kevättä) kuin viinireissu Ranskaan!
   Samppanja ja cava ovat pärjänneet tällä pakkausmekaniikalla yhtä hyvin kuin perus-viinipullot ilman sen kummempia poksahteluita. Emme ole koskaan törmänneet ongelmiin muun paitsi painorajoitusten suhteen ;)

   Poista