Equilibrium

Tasapaino. Sen hakemista on viinin ja hyvän ruoan ystävän elämä, etenkin näin keski-ikäistymisen uhkaavasti lähestyessä. Hedonsimi vaatii veronsa, sillä alkoholi sisältää reippaasti lihottavia kaloreita, ja sen seitsemän ruokalajin lounaat ja illalliset alkavat pian näkyä vyötäröllä.

Croissantaamiainen - www.blancdeblancs.fi
Ai miten niin joka aamu ei voi syödä voicroissantia juustolla viinin kanssa?


Olen huomannut monien muidenkin viininrakastajien pohtivan tätä tasapainoa, ja sen vuoksi liikunnan mahduttaminen aikatauluun tulee enemmän tai vähemmän annettuna tämän harrastuksen ohessa. Tiedän ihmisiä, jotka pakottavat itsensä salille hampaat irvessä ihan vain sen takia, että saavat sen jälkeen paremmalla omallatunnolla nauttia kunnon illallisen ja sen kanssa viiniä. Mikä sen parempi motivaattori!

Iso osa viininharrastajista tuntuu kuitenkin olevan luonnostaan himourheilijoita. On crossfittaavaa bloggaajaa ja maratoneja leikitellen vetävää viinin ammattilaista. Itsekin viihtyisin joogasalilla enemmän kuin oikeasti ehdin, ja puolimaratonin jälkeen koen ansaitsevani palkinnoksi hyvää juomaa.

Aamulenkki Toscanassa - www.blancdeblancs.fi
Lomalla aamulenkkimaisematkin voivat olla houkuttelevammat, case Toscana.


Tämä kaikki liittyy tasapainoon. Viini-lehden kehittelemä Viini, ruoka ja hyvä elämä -slogan kiteyttää tämän tasapainon aika hienosti. Pyhä kolminaisuus, jossa kaikki elementit tarvitsevat toisiaan. Hyvä elämä on toki hyvin subjektiivinen kokemus, mutta tervehenkisesti ajateltuna liikunta kannattaa sisällyttää siihen. Koska silloin voi hyvillä mielin juoda sen alkusamppanjan tai tilata jälkiruoan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti