Illallisviinit

Tyypilliseen tapaan lomalle lähtö on stressaavaa matkan painaessa päälle. Työt on tekemättä, pyykit on pesemättä ja laukut on pakkaamatta. Enkä todellakaan tiedä, mitä ylipäänsä pakkaan mukaan. Siispä blogi on nyt kakkosprioriteetti.

Tästä oli tarkoitus tulla kirjoitus viime viikolla illallisella nautituista viineistä, mutta päätin heittää teille vain pienen tiiserin.

Illallisviinit - www.blancdeblancs.fi


Charles Heidsieck Vintage 2000. Erinomaisen hieno, kullanvärinen vuosikertasamppanja, joka tarjoaa kehittynyttä pähkinää/briossia/voita -makumaailmaa. Tämä on parhaimmillaan juuri nyt. Heidsieck siemailtiin alkunaposteltavien, suosikkini ankkarilleten kanssa.

William Fevre Grand Cru Bougros 2008. Hyvän vuosikerran aivan ihana voipommi. Limenraikkaan lohicevichen parina huippunam.

Morey-Blanc Grands Epenots 1996. Mietin kauan tykkäänkö tästä vai en, tervan ja savun maku oli niin voimakas. Kun pääsin yli tervaleijona-fiiliksestä, löytyi alta superelegantti, kehittyneen marjainen parikymppinen Pinot. Hanhenrintaa ja salviarisottoa tämän kanssa, ja autuus on taattu.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti