Lähtökuopissa

No, oikeasti reissuun on vielä pari viikkoa aikaa, mutta olen jo miltei pakkaamista vaille valmis lähtöön. Tätä reissua on suunniteltu ja odotettu hartaudella, ja veikkaanpa, että Etelä-Afrikan -matkasta tulee kaikkien aikojen eeppisin häämatka.

Olemme tehneet ravintolavarauksia, mutta tähän mennessä olemme buukanneet vasta yhden viinitilavierailun. Uuden maailman tyyliin Etelä-Afrikan viinimailla useat tilat ovat kuitenkin auki kävijöille joka päivä, joten moneen paikkaan voi vain marssia sisälle. Ja polkupyörätkin on jo varauksessa ainakin Franschhoekissa, joten tilalta toiselle voi suhailla vapaasti oman aikataulun mukaan.

Matkavalmistelut - www.blancdeblancs.fi


Vinkkejä matkaan olemme keränneet monista lähteistä. Kaikki Etelä-Afrikassa koskaan käyneet kaverit ja tutut ovat päässeet jakamaan vinkkejään, mutta suuri ilo on ollut myös Wine Spectatorin eleläafrikkalaisia viinejä käsittelevistä jutuista. Jenkkilehdellä on joka kesä ollut tapana julkaista juttua Stellenboschin ja Franschhoekin alueilta, joten materiaalia löytyy. Ja sitten on tietysti häälahjaksi saatu "Where Chefs Eat" -kirja, jonka Etelä-Afrikka -sivuja on pläräilty ahkerasti läpi. Franschhoekista löytyy myös Sami Tallbergin suosittelema ravintola.

Viinipuolelta en ole oikein varma, mitä odottaa. Chenin Blancin ja Pinotagen lisäksi Etelä-Afrikassa tehdään paljon muutakin viiniä, ja näistä maan ikonirypäleistäkin uskoisin löytyvät paikan päältä mielenkiintoisia versioita. Etenkin laadukkaat Chenin Blancit kiinnostavat, mutta suuret ovat odotukseni myös paikallisia, Cap Classique -kuohuviinejä kohtaan. Ja monet Sauvignon Blancitkin ovat kuulemma ihan kelvollisia, samoin kuin Shirazit. Myös väkevöidyillä viineillä on käsittääkseni kohtuullisen vahva asema Kapkaupungin tuntuman viinialueilla.

Franschhoekin kartta - www.blancdeblancs.fi
Kuva Google Maps


Karttaa tutkaillessani innostuin todenteolla, lämpötila Franschhoekissa näyttäisi tällä hetkellä olevan +30C. Ei harmita yhtään! Ei harmita myöskään se, että reissussa käymme myös safarilla, jolla pääsen näkemään livenä eläimiä, joita tapaan ihailla David Attenborough'n BBC-dokkareissa - kirahveja, seeproja, kissapetoja ja toivottavasti myös megaliikuttavia nelisormimangusteja.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti