Makea Marsala

Alkuvuodesta heittelin ilmoille veikkauksia vuoden 2016 viinitrendeistä. Yksi teemoistani oli väkevöidyt viinit, ja veikkasin, että Marsala on yksi menestystä saavuttavista viineistä.

En edes muista, koska olisin viimeksi maistanut itse Marsalaa, mutta viikonloppuna avasimme pullon, jonka sain läksiäislahjaksi syksyllä vaihtaessani työpaikkaa. Lasiin päätyi Pellegrino Marsala Superiore Riserva Oro, Alkon kolmesta Marsalasta kallein.

Marsala - www.blancdeblancs.fi


Marsala tulee Sisiliasta, Marsalan kaupungin tuntumasta ja siihen käytetään tyypillisiä sisilialaisia rypäleitä - Inzoliaa, Grilloa ja Catarattoa. Maistelussa ollut Pellegrino on tyyppiä Oro, joka viittaa viinin kullansävyiseen väriin.

Pellegrino on makea, sisältäen 150 grammaa sokeria litraa kohden. Siinä on silti miellyttävää raikkautta ja hapokkuutta, jota appelsiininen ja aprikoosinen hedelmäisyys tuo. Makealle viinille ominaisesti Pellegrinosta löytyy lisäksi kuivattuja hedelmiä, kuten viikunaa. Hieno paketti, kokonaisuudessaan.

Marsalan ruokapariksi pääsi kokeiluun uunijäätelö - mustikoita, vadelmia, vaniljajäätelöä ja muhkea marenkikuorrutus. On muuten yksi maailman helpoimmista jälkkäreistä, ja vielä aivan älyttömän hyvää (ja yksi harvoista jälkiruoista jonka jaksan syödä loppuun). Ja Marsalan kanssa ehkä vieläkin parempi.

Tämä viinityyli on makea myös fiilikseltään, ei vain maultaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti