Viisi

Tänään on kulunut viisi vuotta siitä, kun kirjoitin ensimmäisen blogipostaukseni. Rehellisyyden nimissä olin tuolloin influenssan kourissa ja kotona kuumeessa toista viikkoa, ja aloin kyllästyä Taru Sormusten Herrasta -kirjan lukemiseen (aiemmin tapanani oli lukea ko. kirja aina sairaana ollessani). Siispä blogi. Mutta mikä aiheeksi? Entä mikä blogin nimeksi?

Viisi vuotta yhtä juhlaa - www.blancdeblancs.fi


Mutta tässä nyt ollaan. Blogin aloittaminen on ollut yksi elämäni parhaita päätöksiä - kuten vuosi sitten kirjoittelin, olen päässyt kokemaan aikamoisia juttuja Blanc de Blancsin ansiosta. Tässä listattuna viisi blogin kohokohtaa vuosien varrelta, vaikka niitä olisi paljon enemmänkin!

2011 Valinta Suomen viiniblogien top 10 -listalle jo ensimmäisen vuoden aikana, vaikka puuhastelu olikin tuolloin kovin kotikutoista. Tähän asti olin kirjoittanut blogiani täysin anonyymisti ja salassa kaikilta, mutta listauksen ansioista uskaltauduin ulos kaapista.

2012 Kahden viikon viinimatka Ranskaan aviomiehen ja ystäväpariskunnan kanssa. Matkareitille osuivat Chablis, Beaune ja Côte d'Or sekä Champagne. Ohjelmassa oli myös ensimmäinen vierailuni Krugille.

2013 Alkuvuosi sujui tiukasti reissussa. Maaliskuussa upeanupea reissu Australiaan ja heti perään koko huhtikuu Etelä-Koreassa poliittisesti epästabiiliin aikaan. Viinillisesti Australia oli merkittävästi parempi kokemus, mutta Korea oli muilta osin mieleenpainuva keikka.

2014 Keväällä toteutin pitkäaikaisen unelmani WSET-kurssin käymisestä. Uutta maistelutekniikkaa ja paljon viinitietoutta oppineena sekä parhaalla arvosanalla suoritettu sertifikaatti taskussa on hyvä myhäillä.



Viiden vuoden tähtihetkiä - www.blancdeblancs.fi


2015 Vuosi oli yhtä juhlaa. Kolmet häät (joista yhdet omat), uusi työpaikka, Grand Champagne Challenge -finaalipaikka (ainoana ei-ammattilaisena) ja vaikka mitä. Hyvä viini ja samppanja ovat luonnollisesti olleet mukana näissä elämän tärkeissä juhlahetkissä.

Kiitos teille, kun olette jaksaneet mukanani näiden vuosien ajan!

4 kommenttia: