Kampasimpukat

Ilman muuta yksi maailman herkullisimmista raaka-aineista. Kampasimpukat ovat monipuolisia, ja niistä saa takuuvarmasti hyvää ruokaa - kunhan ei kypsennä niitä liikaa.

Racine ja kampasimpukka - www.blancdeblancs.fi
Racine Reimsissä räjäytti potin. Menkää sinne hyvät ihmiset, jos ette ole käyneet!


Tammikuisella Ranskan-matkalla söin Noix de Saint-Jacques'eja joka päivä, ihan vaan koska se oli mahdollista. Ranskassa nuo houkuttelevat nilviäiset kun ovat sesongin aikaan huumaavan tuoreita, tarjolla joka paikassa ja vielä halpoja. Ihan eri kamaa kuin ne pakastesimpukat, joita olen joskus kotimaassa ostanut (vaikka paremman puutteessa ihan hyviä nekin ovat).

Kampasimpukoista saa aivan sairaan hyvää carpacciota tai tartaria. Pannulla voissa paahdetut kampasimpukat beurre blanc -tyyppisellä kastikkeella on Ranskassa aivan klassikko. Tyypillisesti paahdettujen simpukoiden kanssa tarjolla on fenkolia, joka myös sattuu olemaan yksi suosikkiraaka-aineistani.

Closerie des Lilas - www.blancdeblancs.fi
Closerie des Lilas Montparnassessa tarjoaa takuuvarmaa bistrokamaa.


Kampasimpukoiden kanssa on testattu jos jonkinlaista viiniä. Yksi tyypillisimmistä valinnoistani on Chablis (käsi ylös se, joka yllättyi), mutta varsinkin carpaccion kanssa samppanja on takuuvarma valinta. Bordeaux'lainen Sauvignon Blanc -vetoinen Entre-Deux-Mers toimii myös, samoin kuin Loiren alueelta tuleva merenelävien ylin ystävä, Muscadet Sur Lie.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti