Laiska pääsiäinen

Tämän vuoden pääsiäispyhien suurin hitti tuntui olevan pääsiäisviinikuvien jakaminen sosiaalisessa mediassa. Neljän päivän pyhät saivat minut kuitenkin kovin mukavuudenhaluiseksi, ja kuvat Fouassierin Sancerresta ja Frano Milošin Stagnumista jäivät ottamatta.

Pääsiäiseen valmistautumisesta muistin kuitenkin ottaa pari kuvaa. Hyvä niin, sillä kiirastorstai sujui juuri sopivan maukkaasti, eikä pääsiäisen kärsimysnäytelmästä ollut tietoakaan.

Ca' del Bosco Satèn 2010 - www.blancdeblancs.fi
Laseissa tyylikäs ja kauniin kullanvärinen Franciacorta.


Työviikon päätteeksi livahdimme työkavereiden kanssa after workeille toimiston naapurissa sijaitsevaan BLVD26:een. Ensimmäisenä lasiin päätyi Ca' del Bosco Satèn 2010. Olen viime aikoina hehkuttanut Franciacortaa monta monituista kertaa, mutta tämä oli älyttömän hyvä. Vuosikerta-Satèn on kypsä, mutta tunnistettava Franciacorta.

Kotiin asti (Stockan Herkun kautta tietty) päästyäni lasiin päätyi näytepullona saamani Yeland Estate Single Vineyard Grüner Veltliner 2015. Tässä viinissä yhdistyi kaksi hyvää asiaa: uusiseelantilaisten viinien mahtavuus ja Grüner Veltlinerin hienous.

Yelands Estate Single Vineyards Grüner Veltliner 2015 - www.blancdeblancs.fi
Grünerille ominaiseen tapaa Yeland Estate on vaalea väriltään.


Grüner Veltliner on rypäle, josta tykkään, mutta jonka olemassaoloa en useimmiten muista. Melkein kaikki GV tulee Itävallasta, joten Marlborough'n Awatere Valleystä tuleva yksilö kiinnosti uutuusarvonsakin vuoksi. Ja tietysti sen takia, että Uudesta-Seelannista tulee pahuksen hyviä valkkareita eurooppalaisista lajikkeista - suosikkeihin kuuluvat muun muassa Marlborough'n Gewürztraminerit. Yealand Estate ei pettänyt odotuksia. Vaikka viinistä löytyykin Grünerille tyypillistä mausteisuutta ja pippurisuutta, on uusiseelantilaisuus kuitenkin päällimmäinen fiilis. Pyöreä suutuntuma ja kukkainen, sanoisin melkein kevyen parfyyminen aromimaailma pehmentää mausteista ja hapokasta viiniä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti