Viinin nettikauppa

Tammikuussa uumoilin, että yksi alkaneen vuoden viinitrendeistä saattaisi olla viinin monimuotoiset ostopaikat. Alkon monopoliasemasta on viime viikkoina käyty paljon keskustelua, ja olemme nähneet myös poliittisia avauksia alkoholin myynnin säännösten keventämisestä.

Mutta se verkkokauppa. Ostan itse ja iso osa tutuistani ostaa viiniä tai olutta netistä. Osin siksi, että valikoima on laajempi ja kiinnostavampi kuin Alkossa tai että hinnat ovat kilpailukykyisempiä, osa puolestaan sen vuoksi, että he eivät halua ostaa Alkosta. Oli motiivi mikä tahansa, on viinin nettiostajalle yhä enemmän vaihtoehtoja.

Domaines Schlumberger Riesling Les Princes Abbés - www.blancdeblancs.fi
Ilman verkkokauppaa tämäkään pullo ei olisi löytänyt tietään meille.


Viime viikolla myös suomalaisen viinikulttuurin puolesta puhuva Viini-lehti avasi oman verkkokauppansa, Viinikellari.comin. Lehden Bouquet Clubin kautta viinejä on voinut ostaa jo pitkään, mutta nyt kauppa on viety uudelle tasolle. Viinikellarin valikoimissa on suomalaisten maahantuojien tuotteita, mutta ei ainuttakaan sellaista viiniä, joka löytyy Alkon perusvalikoimasta. Tilausvalikoiman tuotteita löytyy, samoin kuin valikoimaa täydentäviä tuotteita, joita ei Suomessa muuten ole kuluttajalle myynnissä.

Suomalaisia ja Suomeen veronsa maksavia, pääosin Virosta käsin toimivia verkkokauppoja on alkanut ilmestyä viime aikoina. Aiemmin olenkin kirjoitellut esimerkiksi Vino Nostrumista, joka on erikoistunut italialaisiin viinehin. Tullin yhteydenottojen jälkeen myös monet ulkomaiset verkkokaupat, kuten vanha suosikkini Vinatis ovat alkaneet kantaa kortensa kekoon Suomen alkoholiverokannan tukemiseen.

Michel Furdyna La Desirée - www.blancdeblancs.fi
Kiitos verkkokaupan saimme maistaa tätäkin samppanjaa.


Olisiko niin, että viinin ostaminen netistä on muodostumassa arkiseksi tavaksi?

2 kommenttia:

  1. Voitko laittaa listaa viiniverkkokaupoista mistä olet tilannut viinejä? Mielelläni löytäisin lisää Suomeen toimittavia verkkokauppoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virallisesti veronsa Suomeen maksavia viinikauppoja alkaa olla jonkin verran. Itse olen tilannut mm. Vino Nostrumista, Vinatiksesta ja Superioresta. Lisäksi ainakin viinitkotiin.com hoitaa muodollisuudet ja toimitukset Suomeen kuuleman mukaan asiallisesti. Ja sitten on tietysti tuo jutussakin mainittu Viinikellari.

      Poista