Grand Champagne tulee taas

Tällä viikolla on taas aika innostua kuohujuomista, kun Grand Champagne Helsinki järjestetään toista kertaa. Viime keväänä hitiksi noussut samppanjatapahtuma on tänä vuonna kolmipäiväinen spektaakkeli alkaen jo torstaina. Tilaisuuden ensimmäisenä päivänä ohjelmassa on myös Grand Champagne Challenge -kilpailu, jossa haetaan Suomen parasta samppanjaosaajaa. Tänä vuonna en ole Helsingissä finaalipäivänä, joten en pääse toistamaan viimevuotista finaaliosallistumistani. Kovia nimiä on toki tänäkin vuonna kisaamassa.

Clovis Taittinger - www.blancdeblancs.fi
Maistaisitko tämän miehen tarjoamaa samppanjaa?
Grand Champagne -tapahtuma on järjestäjien, Ceesta Shopin Taru ja Christian Fromin ja MW Essi Avellanin tietojen mukaan ainakin maailman toiseksi suurin kuluttajille suunnattu samppanjatapahtuma. Tänä vuonna tapahtuma on viimekertaista suurempi ja kauniimpi. Mukana on 59 eri samppanjabrändiä, lähemmäs 230 eri samppanjaa, 33 samppanjatalojen edustajien tai muiden samppanjaspesialistien vetämiä Master Class -luento/tastingejä ja tietysti muutama kymmenen Ranskasta saapunutta vierasta.

Champagne on ice - www.blancdeblancs.fi
Tätä on taas tiedossa.
Tähtivieraista on luonnollisesti mainittava ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva Olivier Krug, mutta lisäksi vierailevien samppanjaikonien joukossa ovat muun muassa Charles Heidsieckin uudehko kellarimestari Cyril Brun, Jacques Lassaignen Emmanuel Lassaigne, Janisson-Baradonin Cyril Janisson ja viime vuonna tapahtumaan ikihyviksi ihastunut Clovis Taittinger. Muutamille näidenkin herrojen Master Classeille löytyy vielä tilaa.

Grand Champagnen kaltainen tiheys Champagnen vaikuttajia ja mahtihenkilöitä on harvinainen. Perusvierailija ei pääse paikan päälläkään useimmiten tapaamaan Helsinkiin saapuvia vieraita, joten mahdollisuus kannattaa ehdottomasti käyttää hyväkseen. Samaa suositteli Essi Avellan, kun pääsin Ceesta Shopin järjestämään tilaisuuteen kuulemaan etukäteen tapahtuman ohjelmasta ja kulusta. Ainakin viime vuoden kokemuksen perusteella Clovis Taittingerilla riittää juttua vaikka kuinka, mutta tänä vuonna aion yrittää päästä juttusille (ja yhteiskuvaan) Olivier Krugin kanssa. Ja ehkä heittämään heipat huippusympaattiselle Cyril Brunille. Niin, ja kai niitä viinejäkin kannattaa samalla maistella.

Samppanjaa - www.blancdeblancs.fi
Muun muassa näitä samppanjoita voi maistella viikonloppuna.


Hienointa Grand Champagnessa on ehkä kuitenkin se, että siellä pääsee maistelemaan samppanjoita, joita ei niin helposti tulisi muuten maistettua, koska ne ovat niin kalliita ostaa pulloittain. Moni tilaisuudessa tarjolla oleva samppis ei edes löydy Suomesta. Viime vuonna pääsin merkkaamaan useamman samppanjan bucket listiltäni juuri Grand Champagnessa. Ja kyllä, esimerkiksi Comtes de Champagne ja Belle Epoque olivat odotuksen arvoisia.

Perinteisten paperilipukkeiden sijaan Grand Champagnessa on muuten käytössä digilipuke, joka toimii lähimaksu-tyylisesti NFC-yhteyden avulla. Tilaisuuteen saavuttaessa kortille ladataan haluttu summa rahaa, ja maisteltava samppanja maksetaan kussakin pöydässä näyttämällä digilipuketta NFC-lukijalle. Ei ihan vielä lipukkeeton tapa toimia, mutta silti niin ihanan edistyksellistä.

Grande Champagne Digilipuke - www.blancdeblancs.fi
Digilipuke. Kuva Ceesta Shop.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti