Vappuskumppa

Ei siitä pääse mihinkään, vappuskumppasuositus palaa joka vuosi. Yleensä suosittelen aina Charles Heidsieckiä ja budkettiversiona Lindaueria, mutta tällä kerralla ajattelin ehdottaa poikkeuksellisesti jotain ihan muuta.

Tänä vappuna suosittelen skoolaamaan keväälle rosécavalla. Törmäsin tähän herkän sievään pulloon Alkossa sattumalta aiemmin tänä keväänä, ja olen sitä pari kertaa maistanut ja muilla maistattanut. Juoma on saanut kaikilta testaajilta thumbs up -suosituksen, joten uskallan hyvillä mielin laittaa vinkin jakoon.

La Vida al Camp Rosé Cava Brut 2013 - www.blancdeblancs.fi
Pullon kuva lainattu Alkon sivuilta


Kyseessä on La Vida al Camp Rosé Cava Brut 2013, jonka hinta Alkossa on 14,89 €. Kyseessä on luomuviini, johon on käytetty Macabeoa, Xarel.loa ja Trepatia, ja siinä on sokeria on 6 grammaa litraa kohti.

Väriltään La Vida al Camp on hailakan punertava, melkein enemmän roosa. Rosén punamarjaisuus on hyvin hallinnassa, ja cavassa maistuu enemmän hapokas omenaisuus ja sitruksisuus kuin herukka, mansikka tai vadelma. Kokonaisuus on hienovarainen ja tyylikäs paketti, joka sopii erinomaisesti sellaisenaan malja- tai seurustelujuomaksi, mutta pärjää kivasti myös vappuruoille. Sillin kanssa jättäisin tämän kuitenkin juomatta, jottei hennon hienostunut maku jää voimakkaan ruoan jalkoihin.

Jos haluaa vappua viettää fiinimmissä merkeissä, niin valikoiduista Alkoista Helsingin keskustassa löytyy Grand Champagne -erikoistuotteita, kuten Delamotte Blanc de Blancs Brut (54,90 €), Veuve Cliquot Rosé 2008 (84,70 €) tai isommalle porukalle sopiva 15-litrainen Pol Roger Brut Réserve Nebuchadnezzar (1 422,80 €). Kannattaa selata valikoimaa läpi, sillä erikoisvalikoiman tuotteita on saatavilla rajattu määrä.

2 kommenttia:

  1. Arvaahan mikä suositus mulla on tulossa vappuskumpaksi? Juu, ihan sama :) Mukavaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Copatinton Teemullakin oli sama. Taitaa olla tämän vapun hitti :)

      Poista