Ravintolaprojekti

Keskustassa asuessa tulee varmaan tosi paljon käytyä ulkona ja tehtyä spontaanisti asioita, kuulen usein kavereiltani ja tutuiltani. Niin, no joo. Rehellisyyden nimissä olen hyödyntänyt tätä mahdollisuutta nolostuttavan vähän kaikkien näiden keskustassa asuttujen vuosien aikana, mutta nyt olemme aviomiehen kanssa tietoisesti yrittäneet skarpata tämän suhteen, kutsuttakoon tätä skarppausta ravintolaprojektiksi.

BasBas - www.blancdeblancs.fi
BasBasissa oli niin hyvää, että muistin otta kuvan vasta poistumisen jälkeen. Hups.


Torstaisin meillä on date night, jolloin menemme ulos syömään ja maistelemaan viiniä. Normi-arkiruoka meillä tuppaa usein olemaan take away -kiinalaista tai muuta laiskalle kotitaloudelle soveltuvaa. Mutta ne torstait, silloin testataan uusia paikkoja. Ensimmäinen torstai-dinner tammikuussa oli kova aloitus, kävimme nimittäin kovasti hehkutetussa BasBasissa. Yksi parhaista aterioista pitkään aikaan, ja olenkin tämän jälkeen kiertänyt kertomassa kaikille, miten huikea paikka Punavuoren perukoilta löytyy. Hyviä makuja ja kiehtovia viinejä viihtyisässä miljöössä, mitä muuta voi ravintolakävijä vaatia?

Reginan keitto - www.blancdeblancs.fi
Reginan purjoperunasosekeitto mädillä.

Sittemmin torstai-illallisilla olemme testanneet muun muassa Taquería El Reyn, Hello Darlingin, Reginan ja työmatkakeikasta johtuen Maarianhaminassa sijaitsevan Indigo Restaurang & Barin. Kaikista näistä testatuista kiinnostavimman viinilistan on tarjonnut BasBas, mutta ahvenanmaalainen Indigo yllätti erittäin positiivisesti kattavalla viinitarjonnallaan. Laseittain tarjolla on tosin suppeampi valikoima.

Salutorgetin Afternoon tea - www.blancdeblancs.fi
Salutorgetin iltapäivätee sisältää muun muassa klassisia kurkkuvoileipiä.


Torstai-illallisten lisäksi olemme aviomiehen kanssa tietoisesti yrittäneet kehitellä muutakin keskusta-asumista hyödyntävää toimintaa. Muutama viikko sitten kävimme esimerkiksi testaamassa Salutorgetin iltapäiväteen. Kiva kokemus kivassa miljöössä, lisänä cavaa tai samppanjaa ja harvinaisen hyvä teevalikoima. Ensimmäisenä aurinkoisena viikonloppupäivänä raivasimme puolestaan itsellemme tilaa Latvan terassilta ja maistelimme keväisessä lämmössä samppanjaa ja Grüner Veltlineriä.

Helsingin ravintola- ja viinibaaritarjonta on viime aikoina ollut kovassa nosteessa, joten uusia paikkoja putkahtelee koko ajan. Suunnitelmallisella toiminnalla saa ehkä testattua muutaman uuden paikan samalla, kun käy läpi niitä pidempään olemassa olleita, joissa ei ole vielä ehtinyt käydä. Koska muistini on yhtä hyvä kuin oravalla, pidän listaa ravintoloista joissa haluaisin käydä. Listan ainoa ongelma on vaan se, että se on järkyttävän pitkä ja sen läpikäyntiin tarvitaan monta monituista torstaita.2 kommenttia:

  1. Ååh så härligt projekt! Vi utnyttjar inte heller stan så mycke som vi borde!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vi konstaterade att man måste aktivt göra något åt saken, annars blir det aldrig av.

      Poista