Mökillä

En ole mökki-ihmisiä. Mutta kun menen mökille, niin yritän kestää sen tyylillä.

Viime viikonloppuna korkattiin mökkikausi 2016 ystävien luona Kemiössä. Kutakuinkin ensimmäinen asia, jonka teimme perille saavuttuamme, oli korkata pullo kuohuvaa. Mökille mukaan pääsi se kaikkein paras vakiosamppanja, eli Charles Heidsieck Brut Réserve. Kestohyvä, paahteinen ja tasapainoinen samppis pistää käyntiin viikonlopun kuin viikonlopun.

Charles Heidsieck Brut Réserve - www.blancdeblancs.fi
Idylliseen/tyylikkääseen/viihtyisään mökkiviikonloppuun kuuluu kuohuvan lisäksi helppo ja herkullinen kesäruoka. Ensimmäisenä iltana vedin Tarapacá Gran Reserva Sauvignon Blancin kylkeen lihaöverit, kun isäntämme oli valmistanut savustusuunissa ankanrintaa ja Weberissä lihanpalaa, joka kulkee nimellä maminha. Aviomiehen tekemä limehollandaise katosi parempiin suihin alta aikayksikön. Ja kyllä, join lihan kanssa valkoviiniä.

Mökkeilystä vielä siedettävämpää teki (hyvän seuran lisäksi, tietysti) Game of Thrones -maraton. Fantasia-fanina olen odottanut uusimpien jaksojen näkemistä kuin kuuta nousevaa, ja nyt ne nähtyäni olen lähinnä ahdistunut. Onneksi sarjamaratonin aiheuttamaa pahaa mieltä voi hälventää kuohuvalla. GoT-juoman virkaa toimitti mainion hinta-laatusuhteen cava Jaume Serra Cristalino.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti